Novosti Sport Događanja

Kalik se ipak vratio u Hajduk, Gorica izgubila i od Puljana!

26.08.2022. / Damir Žbulj

Kao uvertira u dvoboj sedmog kola SuperSport HNL-a između Gorice i Istre 1961 potvrđeno je ono o čemu se šuškalo proteklih dana i tjedana. 'Slučaj Kalik' zaključen je odlaskom australskog veznjaka hrvatskih korijena natrag u Hajduk, od kuda je i stigao u redove turopoljskog prvoligaša prije dvije i pol godine.

"Trenutno nema sretnijeg čovjeka na svijetu od mene. Vratio sam se kući i jedva čekam početi trenirati i igrati. Ovim putem zahvaljujem se i Gorici na svemu, tamo sam dosta narastao kao igrač i kao čovjek. Uvijek sam znao da ću se vratiti na Poljud jednog dana. Za Hajduk ću dati sve, navijači mogu od mene očekivati borbenost i da ću ostaviti srce na terenu. Plus je to što sam sada počeo više asistirati i zabijati što prije nisam tako često radio. Nadam se da ću pomoći i u tom segmentu. Dolazim ovdje spreman boriti se za titulu, znam koje su ambicije klub, svjestan sam koliko ljudi to čeka, ekipu imamo i možemo to ostvariti," istaknuo je Anthony na povratku u Hajduk.

U dresu Gorice upisao je ukupno 68 nastupa, postigao 12 pogodaka i podijelio devet asistencija. Posljednju utakmicu i pogodak za Goricu, upisao je u 3:2 pobjedi protiv Lokomotive, jedinoj ove sezone.

Gorica je prije početak sezone prodala Hrvoja Babeca u latvijsku Rigu, sada je ostala bez još jednog odličnog defenzivnog veznog igrača i to se vidi na izvedbama momčadi u otvaranju prvenstva.

Nakon pomalo tragičnog prošlotjednog poraza u Koprivnici dvoboj s Puljanima trebao je doći kao prava prilika za povratak pobjedama, no, još je jednom ekipa pod Toplakovim vodstvom ostala bez bodova.

Ponovno je Gorica kažnjena za sve promašaje i ponovno je pokleknula u posljednjih 20-ak minuta dvoboja pa se može postaviti pitanje i kondicijske pripreme igrača, ali i taktičkih poteza u završnici utakmice.

Više od tisuću gledatelja stiglo je na Gradski stadion gledati ofenzivnu Goricu, koja juriša na pobjedu i to su dobili u početnim minutama susreta.

Junak je bio gostujući vratar Majkić, koji je prvo u devetoj minuti zaustavio 'zicer' Joeyja Suka, a ubrzo i sjajan pokušaj Fruka. U 13. minuti još jednom opasno opalio Fruk, Majkić je ponovno vrhunski obranio, a odbijanac je Vojtko poslao u gredu.

Isto se ponovilo i u finišu prvog poluvremena, prvo je Majkić zaustavio Cruza, a onda i novi pokušaj Suka i umjesto da Goričani na poluvremenu imaju nekoliko golova prednosti, mreža Istre se nije zatresla niti jednom.

Početkom nastavka je okvir gola, možda i slučajno, pogodio i Fruk, a pola sata prije kraja isti igrač je u još jednoj velikoj šansi, međutim, Majkić je jednostavno 'zaključa' svoja vrata.

I kako to obično biva u nogometu, Gorica je kažnjena za sve svoje promašaje i nerealizirane prigode.

Prvi zgoditak Ante Ercega je u 72. minuti poništen nakon intervencije iz VAR sobe zbog zaleđa asistenta Kadušića, ali je desetak minuta kasnije Erceg ipak iskoristio još jedno ubacivanje Kadušića.

Nije Gorica u samoj završnici uspjela opasnije zaprijetiti, a konačni udarac domaćim nogometašima zadao je Erceg, sjajnim dalekometnim pogotkom iz slobodnog udarca duboko u sudačkoj nadoknadi.

Nakon šest odigranih utakmica Toplakova momčad je i dalje na samo pet bodova, a ovo je bio već treći poraz. U idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Varaždinu.

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

 

(Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL)

Podijeli