Novosti Sport Događanja

Turopoljac s igračem više spasio bod protiv opasnog Klasa, Hrvoje Skupnjak junak slavlja Lomnice nad Meštricom

30.08.2022. / Damir Žbulj

Novu sezonu u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi Turopoljac je otvorio na svom travnjaku u Kučama, u okršaju s Klasom.

Iako je domaća momčad slovila za laganog favorita, društvo iz Mičevca je pokazalo kako će ove sezone biti zaista neugodan suparnik.

Još da u 70. minuti nisu ostali bez isključenog Tomislava Krovinovića, gosti su možda mogli i do sva tri boda.

Poveli su nakon desetak minuta igre u nastavku, nakon što je Hrvoje Šikić realizirao kazneni udarac.

Mogao je i Klas povećati svoju prednost, a onda je Krovinović, tek što je ušao u igru, brzinski zaradio dvije javne opomene i Turopoljac je 'došao do daha'. Ubrzo je Hadžiabdić, koji je nekoliko minuta ranije dobio priliku s klupe, izborio penal, dok je najstrožu kaznu realizirao Filip Saraf, za konačnih 1:1

Treneri Stiven Žitnik i Hrvoje Šiptar u konačnici mogu biti zadovoljni, a idući izazov za njihove ekipe bit će već u srijedu, kad Kučani igraju kod Dinama u Jakovlju, a Klas dočekuje Vatrogasac iz Zdenaca Brdovečkih.

NK TUROPOLJAC KUČE: Fran Roko Eremija, Ivan Domić, Tomislav Jakovljević (Ivan Lucin 54'), David Gogić, Dario Sudec, Matija Čaić, Filip Saraf, Ivan Hren, Tomislav Šutalo (Dino Hadžiabdić 67'), Mislav Čunčić, Ivan Šestok.

NK KLAS MIČEVEC: Luka Tokić, Leon Vrhovski (David Marković 80'), Jan Knežević, Nenad Kolundžić, Marko Vidaković, Matija Šaban (Ivan Marđetko 60'), Kristian Perša (Mateo Pružinec 46'), Hrvoje Šikić, Matija Mučić (Fran Matić 68'), Branko Janić (Tomislav Krovinović 60'), Kalikji Shkumbin.


Dramatičan je bio i veliki lokalni derbi Lomnice i Meštrice, koji je završio pobjedom domaćih nogometaša pod vodstvom Štefa Deverića.

Lomničani su i prošle sezone doživjeli pravu malu renesansu, a tako su nastavili i početkom novog izdanja JŽNL, protiv ekipe koja je osvojila naslov u 1. ŽNL Istok.

Poveli su već u 15. minuti pogotkom Karla Arbanasa, koji je na isteku prvih pola sata nažalost morao napustiti igru.

Mreže su mirovale nakon toga sve do same završnice, a onda se 'otvorilo'...

Prvo je Pavao Galović u 86. minuti zabio za izjednačenje, ali praktički u idućem napadu Hrvoje Skupnjak donosi veliku radost navijačima domaće momčadi.

Mario Skorin sjajno 'kormilari' Meštricom, na terenu i izvan njega, i njegova 'škvadra', bez obzira na ovaj uvodni poraz, također će biti opasan protivnik u ovom novom, zahtjevnijem rangu natjecanja.

NK LOMNICA: Petar Jerković, Domagoj Lagundžija (Leon Beg 89'), Filip Gršić, Marko Dijanežević, Josip Grdenić, Kristian Arbanas, Ivan Havliček (Hrvoje Skupnjak 60'), Josip Ćurić, Leonardo Mostarlić, Karlo Arbanas (Teo Beg 31'), Domagoj Šoštarec.

NK MEŠTRICA: Ivan Mihalinčić, Karlo Pagadur, Mateo Janječić (Noa Prosenjak 78'), Marin Tuka, Mario Skorin (Krešimir Košutić 70'), Kristijan Šečić, Benjamin Pirša (Ivan Britvec 53'), Pavao Galović, Ivan Krpečanec, Marko Ćevid (Goran Mihalinčić 46'), Marin Radaš.

 

Polet iz Buševca nije se dobro proveo kod Jaske Vinogradar u Jastrebarskom, a u 4:1 porazu jedini gol zabio je Bruno Šestak u finišu prvog poluvremena.

Kupa je 'administrativno' zadržala svoj status u JŽNL, zahvaljujući plasmanu Save Strmec u 3. NL Centar i vukovinskog Jelačića u 4. NL Središte Skupina B, a na otvaranju nove sezone je u Pokupskom poražena od Zrinskog, nakon što je od sredine prvog dijela imala prednost, kako rezultatsku tako i brojčanu. Martin Kupres je zaradio isključenje, Leon Klasnić je zabio za vodstvo, ali niti to nije bilo dovoljno ekipi Miroslava Lukinića. Pola sata prije kraja Hrvoje Mataušić je izjednačio, a u samom finišu u potpunosti i 'okrenuo' rezultat na stranu gostiju, za konačnih 1:2.

Mladost iz Obrezine je identičnim rezultatom poražena u Bedenici. Strmec je golovima Novačkog i Bedekovića otišao na dva gola prednosti, dok je Luka Borković tek uspio smanjiti zaostatak. U završnici dvoboja obrezinska 'Žuta podmornica' nije više uspjela torpedirati domaću mrežu i prve bodove će morati tražiti u srijedu na svom travnjaku protiv Klokočevca.

Polet u drugom kolu u Buševcu igra protiv Bregane, Meštrica dočekuje Jasku Vinogradar, Lomnica gostuje kod Sloge u Križu, a Kupa kod Strmca.

JŽNL, 2. kolo, 31. kolovoza, 17.30 sati
NK Mladost Obrezina - NK Klokočevac
NK Polet (Buševec) - NK Bregana
NK Meštrica - NK Jaska Vinogradar Jastrebarsko
NK Sloga Križ - NK Lomnica
NK Klas (Mičevec) - NK Vatrogasac (Z)
NK Dinamo Jakovlje - NK Turopoljac
NK Zrinski - NK Rakov Potok
NK Strmec - NK Kupa (Pokupsko)

 

Podijeli