Novosti Sport Događanja

Slavljeničko otvaranje sezone za Turopolje, Vatrogasac, Dinamo-Hidrel i Bunu

31.08.2022. / Damir Žbulj

Na otvaranju nove sezone u 1. ŽNL Istok Turopolje je na svom travnjaku uvjerljivo dobio  Posavec, Vatrogasac iz Kobilića je pred svojim navijačima bio bolji od Dubrave, Dinamo-Hidrel je uspio svladati Brcko, a Buna je slavila kod Ostrne!

Turopolje je bilo najuvjerljivije te je s 4:1 nadigralo Posavec, u vrlo čvrstoj utakmici u kojoj je ipak domaćin dominirao te na kraju zasluženo uzeo bodove.

Junak je bio Adrian Perić, koji je zabio hat-trick, dok je jednom precizan bio i Matej Karlović.

Perić je gostujuću mrežu zatresao u već u 11. minuti i Posavec je s minimalnim zaostatkom otišao i na predah. Međutim, početkom nastavka ponovno je u akciji Perić, koji u 50. minuti povećava prednost, a deset minuta kasnije zabija i s bijele točke.

Ubrzo je Karlović zabio i četvrti gol za raspoloženu ekipu Vlade Horvata, dok je Martin Žugaj tek zabio počasni zgoditak za goste.

Za Turopolje su od prve minute igrali Budimir, Cavrić, Perić, Avramović, Karlović, Šejić, Zdunić, Josić, Ivan Jambrešić, Anđelić i Jurica Jambrešić. S klupe su ušli Zorić, Benke i Reščić. U prvih 11 Posavca bili su Kučan, Postružin, Mršić, Matija Breščaković, Kovačević, Žugaj, Slivak, Joveš, Vranek, Kelihar i Desput. Duvnjak i Brzović su ušli početkom nastavka.

Vatrogasac je s 2:1 dobio Dubravu, a dvostruki strijelac bio je Damir Matković, koji je u razmaku od samo četiri minute, na isteku prvih pola sata, dva puta poentirao, što se pokazalo ključnim u ovom dvoboju. Gosti su početkom nastavka preko Horvata smanjili zaostatak, ali nisu uspjeli napraviti ništa više od toga.

Caput, Štefner, Šošić, Vuksan, Batinić, Kontić, Matković, Šimek, Paradžik, Patljak i Novak su krenuli od početka, dok su u nastavku zaigrali još i Ivkić, Janković i Antunović.

Dinamo-Hidrel je s pak s minimalnih 1:0 svladao Brcko te se priključio našim klubovima koji su pobjednički krenuli u sezonu. Mreže su mirovale do samog finiša dvoboja, a onda je Bruno Filipović realizirao kazneni udarac za veliko slavlje u Novom Čiču. U prvih 11 trenera Paviše bili su Šimić, Risonjić, Jurišić, Hrkovac, Španiček, Jelač, kapetan Đuksi, Žarina, Musolli, Lacković i Hladni. Filipović je bio 'džoker s klupe', dok je u završnici priliku dobio i Hasanović.

Odličan posao na gostovanju kod Ostrne napravila je Buna, koja je do tri boda došla rezultatom 1:3, preko Pazmana, kapetana Huđbera iz penala i autogolom Radovca.

Domaćin početkom nastavka nije iskoristio kazneni udarac, a tek je u završnici 'ušminkao' poraz.

Na vratima Bune bio je Filip Rak, a od prve minute u sastavu su bili i Pukšić, Zlodi, Kovačić, Kožul, Đurašin, Povoljnjak, Huđber, Pazman, Rovišan i Šporčić. Mrkonjić je dobio cijelo drugo poluvrijeme, Ivan Rak zadnjih pola sata, a Muža nekoliko završnih minuta.

U nedjelju, 4. rujna, igra se drugo kolo, a Buna ide na noge Posavcu. Dinamo-Hidrel gostuje kod Dubrave, a Turopolje i Vatrogasac iz Kobilića igraju lokalni derbi.

 

 

 

 

Podijeli