Novosti Sport Događanja

Austrijanac hrvatskih korijena kao zamjena za Kalika: Ponuda Gorice je došla u pravom trenutku

01.09.2022. / Damir Žbulj

Odlazak Anthonyja Kalika, Australca hrvatskih korijena, natrag u redove Hajduka, ostavio je Goricu u deficitu u veznoj liniji pa će njegovo mjesto u momčadi pokušati nadomjestiti igrač sličnih karakteristika...

Dominik Prokop je Austrijanac hrvtaskih korijena, a također je na glasu kao veznjak koji voli ulaziti u završnicu i ponekad poentirati.

Trebat će takav igrač novom treneru Igoru Angelovskom.

Prokop je 25-godišnjak, koji je bio i mladi austrijski reprezentativac, bio je član bečke Austrije, za koju je upisao 110 nastupa te zabio i 15 pogodaka.

"Proveo sam tamo u svim kategorijama 15 sjajnih godina, a nakon toga sam preselio u Njemačku, u Wehen Wiesbaden, ali nažalost zadobio sam ozljedu nakon samo sedam utakmica pa sam neko vrijeme izbivao s terena. Kasnije nisam dobio minutažu kojoj sam se nadao i ponuda Gorice je jednostavno došla u pravom trenutku," istaknuo je na predstavljanju.

Već u subotu bit će u sastavu za gostovanje u Varaždinu, a ugovor je potpisao do 2024. godine, uz opciju produljenja na još godinu dana.

"Čim sam čuo da postoji zanimanje Gorice, nisam dvoumio. Znao sam da želim doći i sada kada sam tu želim pomoći momčadi što je prije moguće."

Prilagodba ne bi trebala biti problem...

"Puno puta sam bio u Hrvatskoj i drago mi je što ću karijeru nastaviti ovdje. Baka mi je Hrvatica, ali oba moja roditelja su rođena u Austriji tako da se doma nije pričao hrvatski već sam ga naučio uz prijatelje. Razumijem sve, a vjerujem da mi neće trebati puno vremena da se opustim i da pričam na hrvatskom," poručio je u dobrom raspoloženju.

 

 

Podijeli