Novosti Sport Događanja

Zadnji je dan akcije „Legacy Prvaci“: Sutra ćemo obradovati učenike u potrebi

01.09.2022. / Redakcija

Ponedjeljak će biti velik dan za preko 500 mališana koja započinju svoje školovanje. Prvi dan u školi dan je uzbuđenja, radosti i upoznavanja novih prijatelja s kojima će dijeliti školske klupe sljedećih godina.

Među petstotinjak prvašića ima i onih koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a za koje nova torba, pernica, bilježnice i bojice nisu dio kućnog budžeta. No, tu je ponovno VG Legacy koji će već sutra staviti osmijeh na lica pedesetak školaraca.

 Nakon što je proteklih devet godina akcija „Legalis Prvaci“ bila pod organizacijom Knjigovodstva Legalis i VGdanas ove godine akciju je pod svoje okrilje uzeo VG Legacy.

 - Vrijeme je da kormilo preuzmu superjunaci VG Legacy i nastave našu viziju da sva djeca imaju pravo na isti početak školovanja, na istu razinu školovanja i na istu budućnost. Jer znanje je moć! – poručuje Dalija Zubek koja nam je podijelila vijest da je sva školska oprema već naručena, no s jednim „ali“.

U akciji Legacy Prvaci prikupljamo donacije u opremi i novcu za opremanje đaka prvaka, a i nekih malo starijih, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Velika Gorica pripremljen je popis djece koji je proširen učenicima za čije imovinsko stanje obitelji je VG Legacy upoznat iz prijašnjih akcija.

 - Prvake opremamo s novim anatomskim školskim torbama/ruksacima, svom popratnom opremom - flomasteri,vodene bojice, drvene bojice, pernicama i školskim bilježnicama. Opremamo isključivo s novim stvarima – kažu organizatori.

A odgovor na ono „ali“? Iako su paketi školske opreme za sve uključene u akciji naručeni te je u petak podjela opreme, prikupljena je tek polovica potrebitih sredstava. Bila bi šteta da takav rezultat demotivira sljedeću akciju pa organizatori mole Velikogoričane da u okvirima svojih mogućnosti pripomognu i ovoj akciji koja za cilj ima učenicima uljepšati početak njihovog novog poglavlja u životu.

Podaci za uplatu: HR9124840081135191457 – opis plaćanja: Legacy Prvaci

 

 

 

Podijeli