Novosti Sport Događanja

Na zavjetnom hodočašću dvije tisuće Velikogoričana

03.09.2022. / Redakcija

Molitvom ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije za siguran put do Svetišta Majke Božje Bistričke jutros u 5 sati započelo je 31. zavjetno hodočašće Velikogoričana u Marija Bistricu. Na put od 42 km krenulo je oko dvije tisuće Velikogoričana koji ovim hodočašćem održavaju zavjet iz 1991. godine dan za očuvanje Velike Gorice od ratnih razaranja.

Sjajnom organizacijom ove godine su se još jednom pokazali mještani Ščitarjeva koji tradicionalno pripremaju doručak za hodočasnike koji su pod crkvom sv. Martina Biskupa stali na prvi odmor. Put nastavljaju koračanjem po autocesti pa dalje sve do Soblinca, nakon čega slijede rutu Kašina- Laz- Marija Bistrica.

Želimo im siguran put i dolazak u svetište gdje će euharistijsko slavlje u Mariji Bistrici u 18:00 sati predvodit će, u koncelebraciji s velikogoričkim svećenicima, mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup.

Galerija slika

Na zavjetnom hodočašću dvije tisuće Velikogoričana Na zavjetnom hodočašću dvije tisuće Velikogoričana Na zavjetnom hodočašću dvije tisuće Velikogoričana Na zavjetnom hodočašću dvije tisuće Velikogoričana Na zavjetnom hodočašću dvije tisuće Velikogoričana Na zavjetnom hodočašću dvije tisuće Velikogoričana

Podijeli