Novosti Sport Događanja

Ove godine u sklopu Gastro-etno biciklijade Novo Čiče održava se i biciklistička alka!

03.09.2022. / Redakcija

Svi ljubitelji vožnje na dva kotača neka zacrtaju datum 25. rujna 2022. u kalendaru i rezerviraju tu nedjelju za Gastro-etno biciklijadu Novo Čiče jer se sprema posebna vožnja.

Utrka od 24 kilometara počet će u 13 sati u Etno naselju Novo Čiče, a vozit će se kroz Novo Čiče, Lazinu Čičku, Črnkovec, Lekneno, Strmec Bukevski, Obed, Bukevje, Čret Posavski, Ribnicu, Jagodno, Novo Čiče i završava natrag u Etno naselju.

Po povratku  u Etno naselju bit će organizirano druženje svih sudionika uz gastronomsku ponudu i razgledavanje naselja, a djeca od 6 do 12 godina moći će se natjecati u spretnosti i osvojiti  bicikl.

Osim tradicionalne biciklijade, ove godine po prvi puta se organizira i biciklistička alka u kojoj mogu sudjelovati svi stariji od 12 godina. Cilj je iskušati se kako pogoditi u sridu. Za ovu priliku sama alka stigla je iz Sinja, a onaj koji pobjedi osvaja novi bicikl.

Rekreativna vožnja trajat će oko jedan sat i 40 minuta, a nakon prijeđenih 10 kilometara predviđen je odmor. Kotizacija iznosi 30 kuna, a svakom sudioniku osiguran je bon za hranu (kuhani gulaš) i piće (voda ili sok) te startni broj.

Prijaviti se možete ovdje.

Organizator osigurava redarsku službu i prateće vozilo.

Svi sudionici biciklijadu voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Za sudionike mlađe od 16. godina obavezna je kaciga.

Galerija slika

Ove godine u sklopu Gastro-etno biciklijade Novo Čiče održava se i biciklistička alka!

Podijeli