Novosti Sport Događanja

Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina

05.09.2022. / Redakcija

Nakon što su nedavno proslavili Bartolovo i Lovrekovo vinogradari i vinari Vukomeričkih gorica odnosno velikogoričke udruge Grozd okupili su se na predavanju pred nadolazeću berbu grožđa. U vinogradarsko vinskom objektu obitelji Mikulčić u Kostanjevcu prošli četvrtak okupilo se tridesetak vinogradara i vinara.

Predavač je bila poznata zagorska enologinja dipl. ing. agronomije Jasminka Šaško glavna enologinja vinarije Vuglec breg, stručni ocjenjivač vina i predsjednica udruge Vina Zagorja. Ona je podsjetila na postupke kod berbe, transporta, muljanja i prešanja grožđa, a posebno je pojasnila primjenu enoloških preparata (enzima, vinskih kvasaca, hrane za kvasce, bistrila, stabilizatore i ostalog) kod procesa taloženja, sumporenja, odvajanja mošta od taloga, dodavanje kvasaca i hrane, vrenja mošta, kontrolu vrenja, dolijevanja, bistrenja, filtriranja, stabilizacije, te njegu i čuvanja vina. Tijekom predavanja od strane vrlo zainteresiranih slušatelja postavljena su mnogobrojna pitanja na koja su od strane predavača dani stručni odgovori i veoma praktična rješenja.

Galerija slika

Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina Stručno predavanje u organizaciji „Grozda“: Vinari učili o primjeni enoloških preparata tijekom proizvodnje vina

Podijeli