Novosti Sport Događanja

Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta

05.09.2022. / Redakcija

Tijekom 3. i 4. rujna Velika Gorica bila je grad pasa. Povodom svjetske izložbe dobermana i međunarodne izložbe pasa „Vg Trophy” u našem gradu se okupilo 400 dobermana i 400 pasa drugih pasmina, a njih je pratilo dvostruko više vlasnika i posjetitelja.

Svjetsko prvenstvo dobermana (International dobermann championship) je na NK „Udarniku” privuklo posjetitelje iz cijeloga svijeta.

- To je najveća kinološka manifestacija koja se događa u Hrvatskoj u posljednjih 10 godina. Doberman klub Zagreb – Hrvatska na zasjedanju kongresa Svjetskog kluba dobermana (International Dobermann Club) dobila domaćinstvo za svjetsko prvenstvo što se teško dobiva. Trebaju biti ispunjeni svi kriteriji, od samog uzgoja te zemlje koja se kandidira do specifikacije kompletne organizacije izložbe – rekao je Miroslav Bedeković, koji je tijekom prvenstva kao jedan od pet sudaca ocjenjivao najbolje dobermane svijeta.

Na natjecanju se gledalo sve – izgled, karakter i nastup dobermana, a prvi put u povijesti natjecanja nijedan doberman nije imao obrezane uši i rep. Ovakav izgled obiteljskog psa oduševio je brojne posjetitelje.

- Super nam je. Kćer je na radiju čula da je izložba pa smo se složili da dođemo. Imali smo dobermana koji je prije dugo godina uginuo, pa uživamo sada u pogledu – rekla nam je jedna posjetiteljica iz Zagreba.

I vlasnici su imali samo riječi hvale za izložbu.

- Sviđa mi se ovdje. Našli smo smještaj nekih dvadeset kilometara odavde, a ovdje je prekrasno – komentirao nam je natjecatelj iz Grčke.

Par kilometara od „Udarnika”, u dvorištu Osnovne škole Eugena Kvaternika u nedjelju, 4. rujna održala se nacionalna izložba pasa „VG Trophy” u organizaciji Kinološkog kluba Velika Gorica.

- Ovo je 5. međunarodna izložba pasa u Velikoj Gorici s kandidaturom CAC-HR. Imamo ove godine gotovo 400 izlagača, penjemo se iz godine u godinu. Ove godine dolaze iz cijelog svijeta izlagači, 7 međunarodnih sudaca. - izjavio je predsjednik KKVG-a, Tino Kotaran.

Na izložbi pasa moglo se upoznati gotovo sve vrste pasmina i porazgovarati o vlasnicima o karakteristikama i iskustvima njihovih ljubimaca. Mi smo naišli na vlasnike dviju akita, Šapo i Lucy, koji su se spremali da uđu u ring.
 
- Ne bi ih nizašto dao. Slučajno smo se bili odlučili za akitu i gledali kako ćemo ju naći. Nismo uopće čuli za tu pasminu. Bila je to ljubav na prvi pogled – rekao nam je vlasnik.

Sigurni smo da su mnogi doživjeli upravo na ovoj izložbu tu ljubav na prvi pogled, a psi su uživali u popularnosti među djecom i odraslima.

 

Galerija slika

Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta Gotovo 800 njuški u našem gradu: Dvije velike izložbe pasa privukle posjetitelje iz cijeloga svijeta

Podijeli