Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Špikić i Dinamovci srušili Chelsea na Maksimiru!

07.09.2022. / Damir Žbulj

Senzacionalnu, spektakularnu, maestralnu pobjedu ostvario je Dinamo na svom Maksimiru protiv londonskog Chelseaja na otvaranju nove sezone Lige prvaka!

Dio velikog slavlja bio je i naš Velikogoričanin Dario Špikić, koji zbog taktičkih zamisli trenera Čačića ovaj put nije bio u početnoj postavi, ali je ušao u igru u 77. minuti umjesto Mislava Oršića, junaka ovog veličanstvenog uspjeha.

Sjajno je iskoristio jedno vrhunsko proigravanje Petkovića, sjurio se prema suparničkom vrataru i hladnokrvno poentirao.

Gosti su u ostatku dvoboja pokušali okrenuti rezultat, ali jednostavno ove večeri za pamćenje nisu uspjeli svladati fenomenalnog Livakovićai ostalo je 1:0. [VIDEO]  

"Imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo ikad pobijedio kvalitetniju momčad na ovakvoj razini. Došli su kompletni, dakle ne s drugom postavom tako da je ovo doista velika pobjeda. Ovo je ujedno i poticaj za daljnji rad na čemu inzistiram svakodnevno. Sve je to i satisfakcija za mene i stručni stožer jer smo govorili da ćemo biti najbolji kad je najpotrebnije," poručio je nakon slavlja trener Čačić i posebno naglasio:

"U ovoj utakmici nije bilo nijednog našeg lošeg pojedinca. Ovo je velika pobjeda, tri osvojena boda na startu Lige prvaka. Moram čestitati svojim igračima jer su uspjeli u dva dana akceptirati način kako igrati. Bili su poslušni, dovoljno ponizni, uporni i na kraju nam se to vratilo. Ovaj je rezultat hvale vrijedan. Ali, ne trebamo zaboraviti da je pred nama nova utakmica, nacionalna liga je ta koja nam daje mogućnost da igramo ovakvo natjecanje. Ponavljam, veliko bravo za sve ljude koji su bili uz nas, ta energija osjeća se svaki dan, nama je to bitan čimbenik u tome da nam igrači ovako izgledaju. Uspjeli smo u naumu da limitiramo kvalitetu Chelseaja koja je neosporna. Jako sam sretan zbog toga."

"Vidjeli smo prekrasnu utakmicu, vidjeli smo sjajan nogometni ambijent, veliki broj ljudi koji su nam zaista pomogli da igrači odigraju ovako dobro!"

Nakon što su srušili Chelsea na Maksimiru Dinamovci će u subotu od 21 sat gostovati na našem velikogoričkom Gradskom stadionu.

Bit će to praznik nogometa i prilika za Goricu da na identičan način priredi iznenađenje i senzaciju protiv jednog velikog suparnika!

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Podijeli