Novosti Sport Događanja

Štafeta MK Velika Gorica brončana na prvenstvu Hrvatske: Nina Vuković novim zlatom i srebrom zaslužila mjesto u hrvatskoj reprezentaciji

07.09.2022. / Damir Žbulj

U organizaciji HAAK Mladost održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniorke i seniore, uz nove sjajne nastupe Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica.

Ponovno je predvodila sjajna Nina Vuković, koja je prvo na 400 metara osvojila srebro, a na dvostruko duljoj dionici bila je zlatna!

Najbolja sportašica našeg grada je briljirala na 800 metara te se s vremenom 2:14,61 osvojila naslov prvakinje Hrvatske, ispred Klare Andrijašević iz makarskog AK Sveti Marko te brončane Ane Dobše iz AK Međimurje. U istoj utrci nastupila je Tena Martinec te je u konkurenciji starijih trkačica stigla do 11. pozicije.

Srebro je Nina zaslužila na 400 metara s vremenom 56,22, dok je najbrža bila Veronika Drljačić iz AK Križevci.

"Treba također istaknuti da je svojim iznimnim trudom i fenomenalnim rezultatima naša Nina izabrana u sastav hrvatske reprezentacije za Prvenstvo Mediterana za mlađe seniorke, koje će se održati za vikend u Pescari," ponosno su poručili iz MK Velika Gorica.

Nina je trčala i štafetu na 4 x 400 metara te je s Emom Vuković, Tenom Martinec i Lucijom Sever stigla i do bronce s vremenom 4:01,17.

Maraton klub Velika Gorica bio je uspješan i na utrkama izvan atletskog stadiona. Vedrana Janjić je nastupila na Aquacity Varaždin u svom prvom olimpijskom triatlonu te odnijela ukupnu pobjedu, dok je Bruno Škrinjarić sudjelovao na olimpijskom triatlonu na slovenskom Bledu, gdje je zauzeo ukupno 11. mjesto i drugu poziciju u svojoj dobnoj kategoriji.

Lana Pečnik i Renata Horvatek nastupile su na Žumberak utrci, dok se na Žumberak trailu istaknuo Matej Janjić, koji je ostvario fantastičan rezultat svladavši najdužu dionicu od 82 kilometra te s preko 3500 metara visinske razlike. Trebalo mu je gotovo 17 i pol sati za ovu nevjerojatnu udaljenost...

Na istoj utrci, ali na nešto kraćoj dionici od 42 kilometra, nastupili su Hrvoje i Jana Mikulić, dok je 15 kilometara istrčao Josip Martinović.

Podijeli