Novosti Sport Događanja

Bliži se Svjetsko prvenstvo: Brozović i Budimir na Dalićevom popisu za Ligu nacija

06.09.2022. / Damir Žbulj

Na popisu izbornika Zlatka Dalića za dvije nadolazeće utakmice Lige nacija su i Marcelo Brozović i Ante Budimir, koji na početku nove sezone bruse formu i za skorašnje Svjetsko prvenstvo.

U rujnu će Vatreni igrati doma protiv Danske i gostovat će u Austriji. a nakon četiri kola Hrvatska sa sedam bodova drži drugu poziciju u skupini te bi s dvije pobjede osigurala prvo mjesto i time plasman na završni turnir Lige nacija. Hrvatska do "Final Foura" može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.

Hrvatska će Dansku ugostiti na Maksimiru 22. rujna u 20.45 sati, a protiv Austrije igra tri dana kasnije na stadionu Ernst Happel u Beču, u istom večernjem terminu.

Okupljanje još uvijek aktualnih svjetskih doprvaka je 19. rujna u Zagrebu, a na popisu su 25 igrača, uz sedam pretpoziva.

"Do okupljanja imamo još dva tjedna te ćemo u tom razdoblju intenzivno pratiti igrače s pretpoziva i vidjeti koga bismo još mogli aktivirati. Također, u dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije, Igorom Bišćanom, razmotrit ćemo hoće li se i koji od ovdje pozvanih igrača priključiti mladoj reprezentaciji za vrlo važne utakmice s Danskom", izjavio je izbornik Dalić.

"Kao što je uobičajeno na početku sezone, imamo određenih izazova - neki imaju probleme s ozljedama, neki igrači mijenjali su klub, a nekima se promijenio status unutar momčadi. Jasno je da ovaj popis uvelike reflektira naša razmišljanja uoči Svjetskog prvenstva, ali do tada je više od dva mjeseca i naravno da je borba za određena mjesta još uvijek otvorena", poručio je izbornik.

"Napravili smo zaista sjajan posao pobjedama u Danskoj i Francuskoj, to su bili nastupi koji dižu samopouzdanje te potvrđuju visok potencijal i kvalitetu naše reprezentacije. Tim rezultatima doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Vidjeli smo kod kuće protiv Austrije što znači ako nismo na sto posto od prve minute - za nas je jedini put maksimalno zajedništvo i kompaktnost. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe i naravno da idemo na dvije pobjede", optimističan je izbornik Dalić.

"Prije svega, s obzirom na specifičan kalendar ove godine, ove utakmice moramo gledati kao na pripremu za Svjetsko prvenstvo. Stoga želimo vidjeti jednu kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku, a pritom dobiti saznanja o tomu što još trebamo unaprijediti uoči Katara", zaključio je Dalić, prenosi njegove riječi hns-cff.hr.

Velikogoričanin Budimir je ove sezone za svoju Osasunu odigrao tri utakmice i upisao je jednu asistenciju, dok je Okujac Brozović i dalje jedan od najboljih veznjaka Serie A i glavnih karika milanskog Intera. U pet sjajnih nastupa zabio je i jedan pogodak, a u srijedu ga očekuje veliki okršaj na startu Lige prvaka s minhenskim Bayernom na Giuseppe Meazzi!

Svjetsko prvenstvo, kojem je domaćin Katar, počinje 20. studenog, Hrvatska je u skupini s Belgijom, Kanadom i Marokom, a prvu utakmicu Vatreni igraju 23. studenog s Marokancima. 

 

 

Nakon uspješnog lipnja, koji je zaključila pobjedama protiv Danske u Kopenhagenu i Francuske u Parizu, hrvatska nogometna reprezentacija u rujnu igra preostale dvije utakmice u skupini Lige nacija: protiv Danske na stadionu Maksimir (Zagreb, 22. rujna u 20.45 sati) te protiv Austrije na stadionu Ernst Happel (Beč, 25. rujna u 20.45 sati). Sa sedam osvojenih bodova nakon četiri utakmice, Hrvatska drži drugo mjesto u skupini te bi s dvije pobjede osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir Lige nacija koji će biti odigran u lipnju 2023. godine.

Prodaja ulaznica za navedene utakmice organizirana je isključivo putem interneta i to po sljedećim cijenama:

HRVATSKA - DANSKA (Zagreb, 22. rujna)
Cijene ulaznica u pretprodaji do 21. rujna:

Zapad dolje sredina: 200 kn (26,54 €)
Zapad dolje: 150 kn (19,91 €)
Zapad gore: 100 kn (13,27 €)
Sjever: 80 kn (10,62 €)

Tribina jug namijenjena je gostujućim navijačima.

Cijene ulaznica na dan utakmice:

Zapad dolje sredina: 250 kn (33,18 €)
Zapad dolje: 200 kn (26,54 €)
Zapad gore: 120 kn (15,93 €)
Sjever: 100 kn (13,27 €)

AUSTRIJA - HRVATSKA (Beč, 25. rujna)
Hrvatski navijački sektor: 250 kn (33,18 €)

 

Prodaja ulaznica uključuje e-ulaznice koje kupac treba preuzeti sa svojih korisničkih stranica i ispisati na svome pisaču, a pravo na kupovinu imaju isključivo državljani Republike Hrvatske, bez obzira na adresu prebivališta, uz popunu traženih osobnih podataka.

Jedna osoba može kupiti najviše četiri (4) ulaznice. Osim svojih podataka, kupac unosi i podatke o drugim navijačima za koje kupuje ulaznice, pri čemu drugi navijači ne moraju nužno biti državljani Republike Hrvatske.

Rok za kupnju ulaznica putem interneta za utakmicu Vatrenih u Zagrebu traje do početka utakmice ili do rasprodaje svih ulaznica. Prodaja ulaznica za utakmicu Austrija - Hrvatska u Beču traje do 8. rujna u 12:00 sati

Ulaznice su putem interneta dostupne na portalu za ulaznice, gdje možete pronaći detaljne informacije o prodaji ulaznica i načinima plaćanja.

Upozoravamo navijače da će pri ulasku na stadion redari provjeravati točnost osobnih podataka na ulaznicama te da će navijačima koji pokušaju ući na stadion s ulaznicom na drugo ime ulaz biti onemogućen. Stoga upozoravamo navijače da ne kupuju ulaznice na "crnom tržištu" s drugim podacima na ulaznici.

Podijeli