Novosti Sport Događanja

Gradonačelnik primio Dinu Bošnjaka: "Svojim primjerom motiviraš mlade da se bave sportom"

12.09.2022. / Klara Kosić

Gradonačelnik Velike Gorice ugostio je aktualnog prvaka Balkana i Hrvatske na 5000 i 3000 metara Dinu Bošnjaka. Ovaj mladi gorički atletičar već godinama svojim sjajnim rezultatima uveseljava goričku i hrvatsku sportsku javnost. Pobjedom na atletskom mitingu u Finskoj samo je potvrdio da se radi o vrhunskom atletičaru na kojeg Velika Gorica može biti ponosna, a iz godine u godinu ruši osobne rekorde: u Novom Mestu srušio je osobni rekord na 5000 metara, a jučer je na Hanžekovićevom memorijalu istrčao i osobni rekord na 3000 metara.

Dino je zadovoljan dosadašnjim uspjehom, no tu ne staje.

- Drago mi je što se pomiču granice i da sam nakon deset godina srušio rekord na pet kilometara. Sad idemo dalje. Sljedeće godine trebao bi pasti barem jedan rekord – izjavio je za medije.

Njegov otac, Damir Bošnjak, ističe da Dino ulazi u najbolje godine sporta i da je vrijeme za svjetski uspjeh.

- Cilj je sada napraviti od Dine takvog sportaša da druge godine sruši minimalno tri hrvatska rekorda i da ispuni normu za Olimpijske igre i da ispuni normu Prvenstva Europe. To nije jednostavno ni lagano i sada smo vidjeli da smo došli daleko, ali treba još toliko napraviti – rekao je Damir Bošnjak.

Sljedeće odredište je Svjetsko prvenstvo, a 2023. godine, a gradonačelnik Ačkar istaknuo je da nema boljeg ambasadora jednog mjesta do sporta.

- Svojim primjerom i sportskim ponašanjem motiviraš mlade da se bave sportom. Za naš grad vrlo je bitno da ovakvi primjeri budu što više eksponirani i da budu ona nit vodilja u javnosti kako bi naša mladež u svome odgoju imala dobar, zdrav i kvalitetan pristup prema životu – zahvalio se gradonačelnik Krešimir Ačkar i poželio Dini Bošnjaku puno godina uspjeha i zdravlja, a na putu uspjeha pratit će ga i podržavati Grad Velika Gorica.

Podijeli