FOTO: Velika Gorica ugostila 9. Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije

Na manifestaciji se moglo pronaći štošta toga, ukrasnoga i uporabnoga, što su izložili osnovnoškolci i srednjoškolci iz 25 zadruga
DSC_8839

Sok od jabuke ili pekmez od šljiva. Sirup od koprive ili mente. Sapuni, narukvice, ogrlice… Keramički ukrasi, mirisni jastučići, macerati, ulje za tijelo… I još štošta toga, ukrasnoga i uporabnoga, izložili su zadrugari, osnovnoškolci i srednjoškolci, na 9. Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije upriličenom danas u Velikoj Gorici.

-Ima nas jako puno, vrijedni smo i izuzetno kreativni, jer naši zadrugari od ničega naprave čuda, naprave ukrasne i uporabne predmete- rekla je tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije Darinka Balen, naglasivši kako je njima cilj razvijanje sposobnosti kod mladih ljudi.

Zagrebačka županija već 20 godina podupire i daje punu podršku učeničkim zadrugama kojih ima čak 40, koje su i među najuspješnijima na razini Hrvatske.

-Učeničke zadruge rade dobar i kvalitetan posao, u što se svi mogu i danas uvjeriti- poručio je zamjenik župana Ervin Kolarec, istaknuvši kako je Zagrebačka županija za male zadrugare ove godine izdvojila 133 tisuće kuna.

Ispred domaćina, Grada Velike Gorice i gradonačelnika Krešimira Ačkara, Dan učeničkih zadruga posjetio je pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i sport Neven Topolnjak, koji je kazao kako Grad Velika Gorica vodi brigu o učeničkim zadrugama, kao i cjelokupnom razvoju školstva na području grada.

A da su učeničke zadruge s područja Zagrebačke županije uspješne, govori podatak kako tri zadruge iz Zagrebačke županije sudjeluju i na 34. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se održati od 27. do 30. rujna u Vinkovcima.

 

 

 

 

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija