Novosti Sport Događanja

[FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga

13.09.2022. / Klara Kosić

Ove godine naš grad je kao domaćin Dana učeničkih zadruga u Zagrebačkoj županiji ugostio 25 učeničkih zadruga koje su predstavile svoje radove našim mještanima.

Štandovi su se šarenili maštovitim predmetima koje su učenici sami izradili i ponosno prezentirali. Moglo se naći ukrasnih narukvica i ogrlica od keramike i perli iz Dugog Sela, ručno šivane torbe iz Jakovlja, biljki, lutkica i drvenih svjetionika iz Zdenca i bilježnica i satova iz Lupoglava, a svoje je ukrasne i kozmetičke predmete predstavila i zadruga Vuzem iz Osnovne škole Eugena Kumičića.

Učenice iz Rugvice pokazale su nam što su sve uzgojile u svom školskom vrtu.

- Svašta smo pripremili. Imamo sadnice, sokove, začinsko bilje, domaće povrće iz naših plastenika - ponudile su nam, a našlo se i kutijica, narukvica i magneta.

Darinka Balen, tajnica produžnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije nije skrivala koliko je ponosna na mlade zadrugare.

- Nama je cilj da kada ova djeca odrastu, mogu uz posao raditi još neto kreativno, kao hobi, ali i da imaju mogućnost da svojim znanjem i rukama stvore dodatnu vrijednost, proizvod koji će moći prodati. Stvoriti nešto vlastitim rukama je neprocjenjivo – pohvalila ih je Balen.

- Naše zadrugarstvo u županiji raste. Zadruge su u sklopu osnovne škole, i bave se različitim djelatnostima. Najčešće izrađuju razne tvorevine, mnogi imaju vrtove gdje uzgajaju proizvode i bave se voćarstvom – rekao je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport, Neven Topolnjak i poželio dobrodošlicu svim učenicima.

Podršku je učenicima dao i zamjenik župana Zagrebačke županije, Ervin Kolarec.

- Mi kao županija već više od 20 godina potičemo i dajemo punu podršku učeničkim zadrugama kojih je na našem području u 9 gradova i 25 općina imamo 40 učeničkih zadruga. Oni zaista rade kvalitetan i dobar posao. Mladi ovim putem iskazuju kreativnost i zaslužuju podršku Zagrebačke županije i jedinica lokalnih uprava u kojima jesu. Zagrebačka županija tako je ove godine izdvojila 133 tisuće kuna za njihov rad i djelovanje – rekao je Kolarec.

Koliko su uspješne naše učeničke zadruge pokazuje i činjenica da ćemo tri zadruge iz Zagrebačke županije vidjeti i na 34. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se održati od 27. do 30. rujna u Vinkovcima.

Galerija slika

[FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga [FOTO] Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga

Podijeli