Novosti Sport Događanja

Buševčanke pokazale veliko srce i društvenu solidarnost: Posjetile svoje starije sumještanke i podijelile im pakete s prehrambenim namirnicama

15.09.2022. / Anes Šuvalić

Društvo žena Buševec opet je pokazalo humanost na djelu i društvenu solidarnost tako što je podijelilo 96 paketa svojim sumještankama starijim od 70. godina. Riječ je o populaciji koja je često socijalno izolirana i društveno marginalizirana. Njihova reakcija na ovaj mali znak pažnje bila je jako dirljiva.

- Kad dođete u dom u kojem sama živi bakica, vidite koliko joj znači to što joj je netko došao i popričao s njom. Oduševljene su bilo što se netko i njih sjetio, jedva su dočekale da s nekim razmjene koju riječ. To je bilo jako emotivno – rekla nam je Nikolina Katulić, potpredsjednica Društva žena Buševec.

Ova akcija sufinancirana je od strane Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice, a već se priča o novoj. Žene iz Buševca imaju namjeru nabaviti školske didaktičke materijale za djecu s posebnim potrebama kojima je matična škola Osnovna škola Vukovina.

- O tim materijalima jako malo znaju sami roditelji. Oni se i jako skupi, oko dvije tisuće kuna košta osnovni paket za matematiku. Sve materijale koje nabavimo predat ćemo školi, a u suradnji sa stručnim službama održat ćemo edukacije za roditelje djece s poteškoćama u razvoju o korištenju didaktičkih materijala – dodala je Katulić.

Aktivizam i voluntarizma žena Buševca dokazuje kako žensko zajedništvo može učiniti velike stvari i napraviti velike pomake u svojoj lokalnoj zajednici te poboljšati kvalitetu života najranjivijih skupina našeg društva.

Podijeli