Ema iz Ivanić-Grada ima priliku osvojiti vrijednu stipendiju, možemo joj pomoći svi!

Ema Donev iz Ivanić-Grada ima 14 godina, krenula je u prvi razred u MIOC i jedina je učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu nagradu – 250 tisuća dolara vrijednu stipendiju, a pomoći joj može svatko od nas – na Facebook i YouTube kanalu lajkanjem video uratka u kojem u 90 sekundi objašnjava molekule DNA i RNA te 2. zakon termodinamike.

Radi se o godišnjem natjecanju „Breakthrough Junior Challenge“ koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Natječu se srednjoškolci od 13 do 18 godina, a jedan od zadataka je prijaviti video u kojem objašnjavaju teorijski koncept iz područja znanosti, fizike ili matematike.

Uz stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250 tisuća dolara, dolazi i renovacija škole koju pohađa u vrijednosti 100 tisuća dolara, a pobjednica ili pobjednik će odabrati i učitelja koji ga je inspirirao te potaknuo interes za znanost, koji će biti nagrađen s čak 50 tisuća dolara.

Ove se godine na natjecanje prijavilo više od 2 400 kandidata iz cijeloga svijeta, a stručni je žiri u 30 najboljih odabrao i Emin video. Polufinalni krug natjecanja u kojem se trenutno nalazi i u kojem odlučuju glasovi publike otvoren je do 20. rujna.

Lajk za Emu!