HANI ISTANBULI, trener KK VelGor: Roditelji trebaju poticati djecu na bavljenje sportom, a mi treneri ih trebamo zadržati što duže

U novu sezonu KK VelGor ulazi s pet kategorija i 90 aktivnih igrača i igračica
DSC_0387

Košarka nam je ovog ljeta donijela još jedno razočaranje. Najprije nas je Finska ostavila bez dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a onda nas je ta ista Finska izbacila i s Europskog prvenstva u osmini finala. Nažalost, hrvatska košarka srozava se na najniže grane. Osjeti se to i u klubovima, gdje još uvijek ima onih koji žele raditi i stvarati. Jedan od takvih “likova” je i Hani Istanbuli, koji je u goričkoj košarci prisutan već desetak godina. Danas je alfa i omega Košarkaškog kluba VelGor kojeg je osnovao sa Silvijem Jenkačem, koji nas je napustio u siječnju 2020. godine.

-Krenuli smo u animaciju po školama i ovim putem još jednom pozivamo dječake i djevojčice zainteresirane za košarku od 7 do 13 godina da se uključe u rad našeg kluba. Sve informacije mogu dobiti na 098/355-041 ili putem klupskih društvenih mreža. Ove godine imamo pet selekcija u natjecanju – U-19, U-17, U-15 i U-13 i žensku ekipu U-15 s ukupno 90 članova. Djelujemo u tri škole, Osnovna škola Novo Čiče, Osnovna škola Velika Mlaka i Osnovna škola Eugen Kvaternik, a trenažni proces obavljamo i u Gradskoj sportskoj dvorani- započeo je razgovor Istanbuli, uz kojega s djeco rade Ida Jenkač, Dado Sađak i Ante Jukić koji se klubu priključio ovoga ljeta.

-Danas je jako teško privući dijete u bilo koji sport, tako da je tu jako bitno napraviti dobru animaciju, no ključ svega su roditelji i njihova podrška u tome da se bave sportom. Na nama trenerima je pak da ih što duže zadržimo u sportu.

KK VelGor u tom smislu tijekom godine organizira košarkaške turneje po Dalmaciji ili Slavoniji, a u jetu za nama održan je i košarkaški kamp u Crikvenici, dok se za roditelje organizira All star utakmica, koja je u planu za kraj godine kada bi djeca kluba trebala igrati protiv svojih roditelja.

-Nakon korone sada smo ponovno pokrenuli tu priču te smo prošle godine bili u Zadru, a vjerujem kako ćemo s tom pričom nastaviti i ove sezone, gdje nam je u planu organizacija i drugog izdanja Jenkijevog memorijala koji je također dobra prilika za druženje djece. Košarkaški kamp ovog je ljeta bio najveći do sada i to daje nadu- ističe naš sugovornik koji kao i većina njegovih kolega krpa kraj s krajem kako bi klub mogao što normalnije funkcionirati i djelovati.

-Teško je uskladiti da sve funkcionira na profesionalan način. Svi su klubovi u toj nekakvoj borbi za goli život- naglašava Istanbuli, koji vjeruje kako će VelGor jednog dana imati i seniorsku ekipu što bi bila kruna rada.

-Želja postoji, no za to se treba posložiti više stvari od financija do trenažnog prostora. Na nama je da radimo i borimo se, kako bi bili još uspješniji i brojniji- zaključio je trener KK VelGor Hani Istanbuli.

Grad
Hrvatska
Intervju
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija