in , ,

Počinju Dani europske baštine u Velikoj Gorici, ovogodišnja tema je „Održivost kulturne baštine“

Foto Dani europske baštine u Velikoj Gorici/Arhiva

Pred nama su još jedni Dani europske baštine u Velikoj Gorici. Međunarodna je to manifestacija koja ima za cilj širiti svijest o jednakoj vrijednosti i pripadnosti svekolikih identitetskih obilježja zajednica zajedničkoj europskoj baštini.

Ovogodišnji naziv manifestacije u našem gradu je „Održivost kulturne baštine“, a bogat program, na području grada i okolice, obilježavat će se od sljedećeg vikenda, 24. rujna pa sve do 17. studenog 2022. godine.

Evo i detaljnog rasporeda programa:

• 24. rujna 2022. otvorenje manifestacije u 10 sati: LIKOVNA KOLONIJA ZA DJECU I MLADE – „Nariši turopolsku reč“, Gradići
• 28. rujna 2022. otvorenje IZLOŽBE „UMJETNIČKI VREMEPLOV MUZEJA TUROPOLJA“ u 18 sati, Muzej Turopolja u Velikoj Gorici (izložba je otvorena do 17. studenog 2022. godine)
• 7. listopada 2022. otvorenje IZLOŽBE „I. VELIKOGORIČKI SALON: MAPIRANJE LOKALNE SCENE“ u 19 sati, Galerija Galženica POUVG (izložba je otvorena do 28. listopada 2022. godine)
• 14. listopada 2022. otvorenje IZLOŽBE „I. VELIKOGORIČKI SALON: MAPIRANJE LOKALNE SCENE“ u 19 sati, Galerija POUVG (izložba je otvorena do 28. listopada 2022. godine)
• 13. – 15. listopada 2022. ZNANSTVENI I STRUČNI SKUP „ODRŽIVOST KULTURNE BAŠTINE“, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica u sklopu kojeg je organizirana stručna ekskurzija po Turopolju

Manifestacija započinje u subotu, 24. rujna, u 10 sati u Društvenom domu Gradići i to Likovnom kolonijom za djecu i mlade ‘Nariši turopolsku reč’. Tijekom cijelog dana lokalni pisci će čitati svoje tekstove na turopoljskom dijalektu a djeca i likovni umjetnici će slikati pojmove i riječi.
Na likovnu koloniju se još uvijek možete prijaviti i to do četvrtka, 22. rujna 2022. do 12 sati na e-mail: [email protected]

Organizatori i suorganizatori: KUD „Gradići“, ULIKUM, Ogranak matice hrvatske Velika Gorica, Udruga „Spark“, Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Grad Velika Gorica

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović