in

Ban Jelačić pobijedio i treću utakmicu za redom

Pogotkom Harambašića Banovi srušili TŠK 1932

Sunčano, ali prohladno bilo je poslijepodne na igralištu u Vukovini gdje se okupilo oko 100-tinjak gledatelja, većinom navijača domaćih, s ciljem da vide još jednu pobjedu u nizu domaćih Banova, kojom bi se primaknuli sredini tablice, ali i u potpunosti oporavili nakon 3 poraza na otvaranju sezone u 4. NL.

U postavi Crno-zelenih i dalje nema nekoliko imena na koja smo bili naviknuti poput Sakača, Sabljaka, Mihanovića, Matića, a i na klupi su bili Miletić, pa i Augustić, a čak je Harambašić “potegnuo” iz Njemačke pomoći u osvajanju novih bodova vukovinskih Banova.

Prvo je poluvrijeme bilo jedno od onih koje sigurno neće dugo ostati u sjećanju ni igračima ni navijačima. Domaćin je imao inicijativu, ali osim dva udarca s nekih 18 m Krasnića i Nikića, ozbiljnijeg napada prema vratima mladog i dobrog Maleševića nije bilo. Oba spomenuta udarca otišla su visoko preko vratiju. Gosti su svega 2-3 puta vratima domaćina prišli bliže od 25 m, a najizgledniju priliku imao je Mileković kada je s desne strane išao sam prema Markoviću i pokušao ga prebaciti loptom, ali je Marković bio spretniji.

I drugi dio nastavljen je laganom inicijativom domaćina, koji je strpljivo pleo mrežu oko gostujućeg kaznenog prostora, ali tek ulaskom Augustića i Miletića te kasnije i Filipa Harambašića, domaćin je dobio na okomitosti. Stoperski par gostiju Križe i Pavlović dobro je rukovodio obranom, ali kad je u igru ušao svježi gore spomenuti napadački trojac, počelo je s opasnostima pred Maleševićem. Uporni domaćin napokon je probio obranu gostiju u 84. minuti kada je Augustić dodao loptu prema Harambašiću koji se sjurio prema vratima gostiju, “otresao” se stopera i donio toliko željeni pogodak. Nakon toga i gosti su pokušavali doći u priliku, ali ostalo je sve na pokušajima. Domaćin je do kraja utakmice propustio još jednu čistu priliku kada je netko iz obrane gostiju izbacio loptu sa crte nakon prodora i udarca Miletića.

Gledali smo utakmicu bez previše ljepote u igri, ali s nadmoćnijim Banom Jelačićem tijekom cijelog susreta, što znači da su došli do zaslužene pobjede, treće u nizu nakon tri poraza u nizu u prva tri kola. Utakmica je bila fer i korektna, a sudačka trojka odradila je svoj posao dobro.

4. NL Središte Zagreb, skupina “B”, 6. kolo

NK BAN JELAČIĆ – NK TŠK 1932 1:0 (0:0)

Vukovina, igralište Bana Jelačića. Srijeda, 21.09.2022. u 17:00 sati. Gledatelja 100. Vrijeme sunčano i prohladno, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Kristijan Kršak (Donja Zelina). Pomoćnici: Blaž Crnoja i Helena Blažic (Oboje iz Vrbovca).

Strijelac: 1:0 – Filip Harambašić (94).

BAN JELAČIĆ: Marković, Rovišan, Maslač, Čumpek, Karaula, Smolković, Landeka, Nikić (C) (od 89. Zebec), Krasnić (od 60. Miletić), Memić (od 60. Augustić), Milatović (od 70. Harambašić).

Trener: Stefan Rajić

TŠK 1932: Malešević, Šipuš, Ikić (od 86. Brlečić), Pavlović, Križe (C), Brodarac, Tomislav Mileković, Matić, Kresojević (od 67. Martin Vincelj), Ivičinec (od 46. Matej Mileković), Antonio Vincelj.

Trener: Almir Halilović

Igrač utakmice: Filip Harambašić (Ban Jelačić).

Foto: Z. Sever/V’Gradu

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever