preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisne stranice

 
 
 
 
 
 

 

 

Vijesti

Maturalno putovanje osmih razreda- Južna Dalmacija

     Učenici osmih razreda naše škole, u pratnji učitelja Dubravke Adžage, Nataše Čurić, Martine Filipović, Ljiljane Gojević, Ivice Hercega i Kristine Panižić od 18. do 21. rujna sudjelovali su na maturalnom putovanju Južnom Dalmacijom. 


     Dana 18. rujna 2022. godine ekipa je krenula na put.. Na putovanje su krenuli u nedjelju u ranim jutarnjim satima. Osamdeset učenika bilo je raspoređeno u 2 autobusa. U prvom su autobusu putovali učenici 8.b i 8.d razreda, a  drugom su autobusu bili smješteni učenici 8.a i 8.c razreda.

     Tijekom vožnje autobusom učenici su od strane vodiča mogli čuti razne zanimljivosti  o mjestima kroz koja su prolazili (Karlovac, Ozalj, Šibenik, HE Jaruga…). Posebno smo se razveselili odmoru pred novim Pelješkim mostom gdje smo načinili i zajedničku fotografiju.

    Prije samog dolaska u Trpanj i smještaja u hotel, po programu predviđeno je zaustavljanje kod Metkovića u dolini Neretve gdje je bio ručak. Nakon ručka, slijedio je ukrcaj na tradicionalne neretvanske lađe te uživanje u foto-safariju Neretvom (plovidba lađama). Tijekom plovidbe učenici su upoznati s tradicijom uzgoja agruma. U vožnji su učenici uživali preko sat vremena. U predvečerje prvog dana došli su u Trpanj u hotel Faraon. Nakon smještanja u sobe učenici su se družili unutar hotela uz glazbu i ples, a bilo je tu i sportskih natjecanja.

 

     Drugog je dana, nakon doručka u hotelu, krenuli su u razgledavanje grada Dubrovnika uz pratnju lokalnog vodiča. Nakon obilaska grada uslijedi odlazak brodom do otoka Lokrum te posjet izložbi posvećenoj poznatom serijalu „Igra prijestolja“. Učenici su posjetili i Ston, te se penjali na stonske zidine.  

 

    Trećeg dana putovanja, vesela ekipa krenula je brodom prema otoku Mljetu. Učenici su upoznali NP Mljet uz stručno vodstvo vodiča parka te obilašli dio parka, upoznavanje s florom i faunom te geografskim značajkama nacionalnog parka. 

     Posljednjeg dana uputili su se prema otoku Korčuli. Razgledali su grad (riva, kula Veliki Revelin, crkva sv. Marka, kuća Marka Pola). Kratko su samostalano razgledali grad i kupili suvenire. Nakon toga uputili su se u hotel u Trpnju na ručak kada je uslijedio povratak prema Velikoj Gorici.

    Učenici, ali i učitelji, vratili su se s putovanja širokih osmjeha, s puno dobrih priča i obogaćeni novim prijateljstvima...a otkrit ćemo vam jednu tajnu- dogodila se i poneka ljubav :). 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nataša Čurić   datum: 22. 9. 2022.

Tražilica

Raspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1181379
Ovaj mjesec: 5663
Ovaj tjedan: 2051
Danas: 72




preskoči na navigaciju