Home Izdvojeno VIA VINO Urbana destinacijska priča uz pop-up kino i vrhunsko vino

VIA VINO Urbana destinacijska priča uz pop-up kino i vrhunsko vino

PODIJELITE

Na samo pola sata vožnje od centra Velike Gorice, u bajkovitoj šumi Turopoljskog luga, uz spoj tradicije i suvremenosti održan je posljednji ovogodišnji Via Vino festival u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Festival je to koji povezuje autentičnu destinaciju s vrhunskim vinima Zagrebačke županije, uz pop-up kino na otvorenom, ali i delicije povezane uz destinaciju na kojoj se festival održava. U Turopoljskom su lugu tako bili nezaobilazni tartufi, a s obzirom na to da na području Luga obitava i Turopoljska svinja, organizatori su ponudili i ukusne burgere. Osim domaćih vinara udruge „Grozd“ svoja su vina predstavili i vinari Zagrebačke županije Kolarić i Jagodić. S obzirom na to da su Turopolje i Velika Gorica osim po vinima poznati i po svom domaćem ginu, posjetitelji su mogli probati gin destilerija Gavran i Brigljević, a kao suvenir nezaobilazna je i ovaj put bila narukvica s motivom podgutnice ili poculice.

„Ovom završnom Via Vino manifestacijom htjeli smo dati pečat destinaciji, posebno Velikoj Gorici kao gradu predvodniku turizma u Zagrebačkoj županiji. Ovakvom urbanom destinacijskom pričom uz pop up kina i vina po mjeri pokušavamo povezati destinaciju sa svim onim što ona nudi, a jednom modernom kombinacijom pobuditi i interes mlađih posjetitelja kojih je sve više, a koji će istražiti ljepote županije uz vrhunska vina“, rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Foto: Josip Škof