preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisne stranice

 
 
 
 
 
 

 

 

Vijesti

"Zagreb camerom obscurom" - izložba fotografija

    Krajem prošle nastavne godine, naša je škola postala pridruženom članicom Hrvatskog Fotosaveza. U međusobnoj suradnji, održano je nekoliko fotoradionica za zainteresirane učenike naše škole. Plod suradnje, izložba je fotografija nastalih camerom obscurom. 


    Nedjeljno je sunčano popodne uveličalo svečanost održavanja izložbe fotografija nastalih camerom obscurom. U dvorištu HZTK-a, na adresi Dalmatinska 12, odvila se prava čarolija fotografske umjetnosti. 

    Na štafelajima su postavljene fotografije s motivom prizora ulica Zagreba. Sredstvo fotografiranja je camera obscura - kutija u koju kroz mali otvor ulazi svijetlo. Autori su pravi zaljubljenici u fotografiju. Posebno smo ponosni na učenike naše škole: Tena Tkalec, Maša Strineka, Bruno Martinčević, Pia Teskera, Tena Markov, Jana Cvetić, Ema Mihanović, Dora Bošnjak, Ivana Martinović, Vice Zuanović i Petra Prlić čije su fotografije upravo izložene na samoj izložbi. 

    Pridruženim članstvom, školi su osigurane besplatne radionice u suradnji s Hrvatskim Fotosavezom. Fotoradionice na kojima su naši učenici sudjelovali, održane su u prostoru Tehničkog muzeja Nikole Tesle i Hrvatskog Fotosaveza u Zagrebu. Od ukupno tri, učenici naše škole sudjelovali su na dvije radionice u pratnji učiteljice tehničke kulture, Kristine Panižić. Predrag Bosnar i Zlata Medak tijekom radionica su polaznicima otkrivali tehniku snimanja camerom obscurom te način razvijanja fotografija iz fotopapira kemikalijama.

    Posebnost snimljenih fotografija naglašava upravo suprotstavljanje pozitiva i negativa istih prikaza. Dinamika između svijetlih i tamnih tonova pozitiva koji su na negativu suprotno izvedeni, naglašava čaroliju snimljenih motiva i tjera promatrača na prisutnije promatranje. 

    Svečanosti događaja pridonijeli su gosti među kojima su bili roditelji učenika, braća i sestre, bake i djedovi, tete i ujaci, prijatelji i slučajni prolaznici. Bilo je to jedno ugodno druženje.

    Čestitamo svim izlagačima, posebno učenicima naše škole!

Tekst napisala: Kristina Panižić



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Panižić   datum: 2. 10. 2022.

Tražilica

Raspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1183617
Ovaj mjesec: 7901
Ovaj tjedan: 1999
Danas: 193




preskoči na navigaciju