Novosti Sport Događanja

Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković osvojili medalje na jakom Croatia Openu, u Daruvaru dobra najava skorašnjeg prvenstva Hrvatske

04.10.2022. / Damir Žbulj

Karate klub Velika Gorica pohvalio se sjajnim rezultatima na Croatia Openu u Rijeci, kao i na turniru u Daruvaru, dok je Mia Mijović bila dio hrvatske sveučilišne reprezentacije na svjetskoj smotri u turskom Samsunu.

Riječki Croatia Open je, uz Grand Prix u Samoboru, najjači turnir u Hrvatskoj, na kojem je sudjelovalo gotovo 1300 karatistica i karatista iz 19 zemalja svijeta.

Karate klub Velika Gorica predstavljalo je devet natjecatelja u konkurenciji kadeta, juniora, U-21 i seniora.

"Ovaj turnir, odlukom struke kluba, preskočile su mlade nade U-14 uzrasta zbog pregustog rasporeda turnira. Žao nam je što još nekoliko kadeta i juniora zbog bolesti nisu mogli nastupiti, no, i bez njih smo jako zadovoljni rezultatima. Za dobre plasmane su se pobrinuli Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković..."

Ines i Mia su nastupile u seniorskoj kategoriji do 55 kilograma te su obje završile na pobjedničkom postolju. Ines je nakon tri pobjede zaustavljena u finalu od predstavnice Italije, dok je Mia stigla do bronce, nakon što je pobijedila dvije domaće karatistice sa šireg reprezentativnog popisa.

Petar Orešković je u U-21 kategoriji do 60 kilograma osvojio brončanu medalju!

"Matej Vuković u kategoriji juniora do 76 kilograma, nakon ozljede i terapija, odlično odrađuje turnir. Pobjeđuje u prve tri borbe predstavnike Slovenije, Italije i Srbije da bi u polufinalu izgubio od još jednog predstavnika Italije. U meču za broncu nije bilo snage tako da osvaja peto mjesto, no Matej je pokazao da je veliki potencijal i jedva čekamo njegove borbe u budućnosti," dodali su iz kluba.

"Prvog dana natjecanja nastupile su naše kadetkinje, no nažalost zaustavljene su u prvim borbama. Ponosni smo što imamo jednu jaku ekipu koja je spremna konkurirati za medalju s najboljim karatistima Europe."

Mia Mijović je nastupila na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Turskoj i na kraju je osvojila sedmo mjesto. Poražena je od domaće predstavnice, a kroz repesaž nije uspjela izboriti meč za medalju.


U Daruvaru se okupilo gotovo 400 natjecateljica i natjecatelja iz 41 kluba, a karate klub Velika Gorica imao je tri predstavnika, koji su se nedavno oporavili od ozljeda i koji su zbog bolesti preskočili Croatia Open.

Vito Hulina, Nikola Huzjak i David Lovrinović osvojili su šest medalja u šest kategorija, od čega su tri bile zlatne, dvije srebrne i jedna brončana.

Odradili su ukupno 14 borbi, uz 11 pobjeda i samo tri poraza, a turnir im je poslužio kako bi održali formu i skupili što više mečeva prije skorašnjeg prvenstva Hrvatske.

"Bio je to jako dobar nastup, a idućeg vikenda očekuje nas prvenstvo Zagrebačke županije. U listopadu će vrhunac biti U-14 prvenstvo Hrvatske na kojem također očekujemo jako dobre rezultate," poručili su iz kluba.

Galerija slika

Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković osvojili medalje na jakom Croatia Openu, u Daruvaru dobra najava skorašnjeg prvenstva Hrvatske Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković osvojili medalje na jakom Croatia Openu, u Daruvaru dobra najava skorašnjeg prvenstva Hrvatske Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković osvojili medalje na jakom Croatia Openu, u Daruvaru dobra najava skorašnjeg prvenstva Hrvatske Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković osvojili medalje na jakom Croatia Openu, u Daruvaru dobra najava skorašnjeg prvenstva Hrvatske Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković osvojili medalje na jakom Croatia Openu, u Daruvaru dobra najava skorašnjeg prvenstva Hrvatske Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković osvojili medalje na jakom Croatia Openu, u Daruvaru dobra najava skorašnjeg prvenstva Hrvatske

Podijeli