Novosti Sport Događanja

Možda je baš vaš rukopis Literarni Uradak Godine: Prijavite se na natječaj za književnu nagradu LUG

04.10.2022. / Redakcija

Imate li rukopis koji ste oduvijek htjeli objaviti, ali niste imali priliku? Sada je vrijeme da skupite hrabrost i objavite svoj rad.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica objavilo je natječaj za dodjelu književne nagrade za mlade „LUG”. Ovom književnom nagradom nastoji se afirmirati mlade književnike s područja Velike Gorice, Pokupskog, Kravarskog i općine Orle.

Nagrađuju se isključivo neobjavljeni rukopisi:
1. poezija, roman, zbirka kratkih priča
2. dramska djela
3. djela dječje književnosti: zbirka priča, zbirka pjesama, slikovnica
4. djela zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije: roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama

Najbolje će djelo biti nagrađenom diplomom i novčanom nagradom, a objavit će se i za širu publiku.
Na natječaj se mogu prijaviti svi mladi između 18 i 30 godina, a stanuju na području Grada Velike Gorice, općina Orle, Pokupsko i Kravarsko i koji pišu na hrvatskom jeziku i na njegovim narječjima.

Namijenjen je mladim neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (poput Društva hrvatskih književnika i sl.) i nisu dobitnici književnih nagrada.

Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 40, a najviše 150 kartica, ili se sastojati od najmanje 30 pjesama. Dostavlja se u 3 isprintana primjerka. Također, rukopis je potrebno priložiti u Wordu, na CD-u ili USB stiku.

Uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-mail).

Rok za predaju rukopisa je 15. siječnja 2023. godine, a rukopisi se šalju poštom ili osobno na adresu: Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj „LUG“) Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica.

Više informacija o natječaju možete dobiti na telefon 6259-819 ili putem e-maila izdavastvo@pouvg.hr.

Podijeli