Novosti Sport Događanja

Krstić vodi Bikove u Sinj: Obrana i skok bit će 'ključ' za pobjedu

06.10.2022. / Damir Žbulj

Nakon sjajnog otvaranja nove sezone i pobjede nad Zabokom košarkaše Gorice u subotu, 8. listopada, s počekom u 18 sati čeka gostovanje u Sinju kod Alkara, bivšeg kluba Vladimira Krstića, koji je danas strateg Bikova.

"Čeka nas vrlo teško gostovanje," istaknuo je Krstić, koji jako dobro zna kakva je užarena atmosfera u Sinju na utakmicama.

"Alkar je u prvom kolu odigrao vrlo dobro protiv Dinama, bili su jako blizu pobjede, što nam puno govori o njihovoj kvaliteti. Moramo biti Moramo biti potpuno fokusirani, a obrana i skok će biti ključ za pobjedu. Tko bude dominirao u ovim elementima odnijet će puni plijen u ovom susretu," smatra trener Gorice.

Dino Cinac je predvodio Goricu u prvom kolu svojoj sjajnom partijom, ali i velikom energijom na terenu, a bilo je upitno hoće li uopće zaigrati.

"Dobro znamo kakva nas utakmica čeka u Sinju. Alkar je čvrsta i borbena ekipa, koja na domaćem terenu stvara puno veće probleme nego u gostima."

"Moramo se fokusirati na svoju igru i da ispunimo sve zadatke koje ćemo staviti pred sebe. Nadam se da ćemo sve ispoštovati kao što smo i protiv Zaboka, jer to je utakmica u kojoj bi se nas trebalo najviše pitati. Nadam se da će svi igrači dati svoj maksimum i da ćemo slaviti. Alkar u svom sastavu ima dosta mladih igrača, kao i jednog Amerikanca. Predvođeni su vrlo dobrim trenerom Bujasom, koji će motivirati svoje igrače da odigraju najbolje što mogu, kako bi nam zagorčali put do pobjede. Nadam se da ćemo otputovati u nešto širem sastavu koji će nam dati dodatnu rotaciju i da ćemo doći do drugog uzastopnog slavlja."

Cinac je praktički jedini pravi centar Gorice i neće mu biti lako u Sinju, ali niti u nastavku sezone. Bikovi traže pojačanje pod obručima i nadamo se kako će se uskoro kompletirati.

Na otvaranju drugog kola Cibona u petak u velikom derbiju dočekuje Zadar, dok Bosco igra protiv Cedevite Junior. U subotu će još Dinamo gostovati kod Šibenke, Furnir je domaćin Zaboku, a Škrljevo igra protiv Splita. 

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 (Foto: Nenad Mudrinić, KK Gorica)

Podijeli