Novosti Sport Događanja

Tko je vaš „dobri duh” Velike Gorice? Predložite kandidata za priznanje Grada Velike Gorice!

07.10.2022. / Klara Kosić

Svaki trud treba nagraditi, a pogotovo kada svi svjedočimo iznimnosti nečijeg djelovanja i nečije predanosti.

Grad Velika Gorica tradicionalno će na Dan Grada, 13. prosinca, nagraditi osobe koje su svojim radom ostavili traga u našem gradu i time u našim životima.

Povelja Grada Velike Gorice dodijelit će se fizičkim osobama za životno djelo, dok će se počasno građanstvo Grada Velike Gorice dodijeliti za posebne zasluge.

Osim ovih priznanja, fizičkim i pravnim osobama uručit će se i nagrade u pet kategorija za razna područja djelovanja.
Tako će nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dobiti osoba s iznimnim dostignućima u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju na području društvenih djelatnosti, „Krčka vrata” za djelovanje u gospodarstvu, razvitku grada i unapređenju kvalitete života građana, a Nagradu Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrleca Lomničkog dobiti osoba koja je doprinijela razvitku demokratskih političkih institucija, aktivnog građanstva, lokalne i mjesne samouprave i političke kulture.
Nagrada „Zlatna turopoljska podgutnica” dodijelit će se za iznimna dostignuća u jačanju ugleda i promociji našeg grada u zemlji i svijetu, dok će „Turopoljsko srce” otići u ruke osobe koja se istakla na razdoblju humanitarnog djelovanja.

Kriterije za dodjelu javnih priznanja, kao i potrebnu dokumentaciju za prijavu možete vidjeti ovdje.

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice imaju vijećnici i radna tijela Gradskog vijeća, gradonačelnik, građani, udruge, trgovačka društva, vjerske zajednice i ustanove, stoga se odazovite i predložite sugrađanina koji najviše zaslužuje ova priznanja.

Podijeli