Novosti Sport Događanja

I ovaj vikend za svakoga po nešto: Paljenje rakije u Mraclinu, 11. Memorijal "Nitko da dođe do prijatelj drag" i Jesenske igre poletaraca, 9. Buševska kestenijada …

07.10.2022. / Redakcija

Nakon što su se slegli dojmovi iz Skradina, KUD Dučec ne miruje, već poziva sumještane i goste da im se pridruže na ovogodišnjem tradicionalnom „paljenju rakije” na dobro poznatom Jančetovom gruntu, Braće Radića 84.
Paljenje rakije počet će u subotu, 8. listopada u 14 sati, a prazne želuce zagrijat će domaća mraclinska kotlovina dok će se za atmosferu pobrinuti mladi tamburaši KUD-a Dučec te Ogranak Seljaček sloge iz Buševca

Očekuju lijepo sunčano popodne, ali Dučecovci su spremni na sve vremenske prilike, tako da, ako padne kiša, događaj će se preseliti na natkrivenu terasu NK Mraclin.

11. Memorijal "Nitko da dođe do prijatelj drag" i Jesenske igre poletaraca

Ove subote, u sklopu Dječjeg tjedna, Turopoljska udruga skauta „Tur” organizira tradicionalni 11. Memorijal „Nitko da ne dođe do prijatelj drag” u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričanina, izviđača, hrvatskog branitelja ubijenog u Domovinskom ratu na Ovčari u Vukovaru.

A osim tradicionalnog Memorijala, naši izviđači pripremaju i Jesenske igre poletaraca za izviđačke udruge iz središnje Hrvatske, u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske.

Aktivnosti će početi u subotu, 8. listopada, svečanim otvorenjem u 10 sati na sportskom igralištu OŠ Šćitarjevo, a odvijat će se tijekom dana na četiri lokacije: na spomenutom školskom igralištu škole, na području arheološkog nalazišta Andautonija, kod Vatrogasnog doma u Obrezini te na sportskim terenima Nogometnog kluba Mladost Obrezina.
Igre i natjecanja završit će oko 16 sati nakon čega će sudionicima biti podijeljene zahvalnice i priznanja te će biti proglašeni pobjednici Memorijala.

Dođite i zabavite se!


Počinje sezona kestena: U nedjelju dođite na 9. Buševsku kestenijadu!


Lišće polako žuti, kiša je upravo prošla, a sada je vrijeme da zasučemo rukave i bacimo se u potragu za kestenima.
Bilo da ste iskusni berač kestena ili se želite prvi put okušati, svakako svratite do Buševca gdje ćete u veselom društvu naći najbolje kestene, a uz to se i dobro zabaviti.

Deveto izdanje buševske kestenijade počinje u nedjelju, 9. listopada u 15 sati, a pri povratku iz šume, na Trgu Seljačke sloge u 17:30 imat ćete priliku vidjeti Baby Tur Challenge – utrku dječjih traktora na pedale koju organizira Klub mladih Moj Buševec.

Na utrku se možete prijaviti pute njihove Facebook stranice, preko telefonskog broja+385 98 595 585 ili na samom trgu na dan utrke.

Na kestenijadi će biti i predstavljen Turopoljski starinski kolendar za 2023. godinu kojega je izradio Ivan Rožić.

Podijeli