in , ,

FOTO Više od 200 sudionika i izviđača danas na Jesenskim igrama i Memorijalu za Tihicu u Šćitarjevu

Turopoljska udruga skauta „Tur“ okupila je brojne posjetitelje koji su u Šćitarjevo pristigli iz raznih dijelova Hrvatske

Danas se u Šćitarjevu održava niz aktivnosti koje će zabaviti, a ujedno educirati i potaknuti na zdraviji život naše najmlađe Velikogoričane. Turopoljska udruga skauta „Tur“ danas u Šćitarjevu organizira dvije aktivnosti za izviđače na kojima se okupilo čak oko 200 sudionika te članova desetak izviđačkih udruga s područja središnje Hrvatske!

Uz tradicionalni Memorijal „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričanina, izviđača, hrvatskog branitelja ubijenog u Domovinskom ratu na Ovčari u Vukovaru, koji se danas održava 11. put zaredom, ove godine udruga je izvršni organizator Jesenskih igara poletaraca za izviđačke udruge iz središnje Hrvatske, u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske, a uz izviđače iz grada Zagreba u Šćitarjevo su danas stigli i izviđači iz Koprivnice i Bjelovara.

Alen Konjević predsjednik Turopoljske udruge skauta “Tur” kazao nam je kako su se ove godine kao udruga saveza izviđača prijavili da budu izvršni organizatori izvršni organizatori Jesenskih igara za središnju Hrvatsku.

-Danas nas je ovdje oko 200, a od toga je 120 sudionika te mi koji smo stavljeni na raspolaganje da im igre budu zanimljive i da im bude veselo, dodaje nam predsjednik udruge te ističe kako u programu sudjeluju i Osnovna škola Šćitarjevo, Arheološki muzej u Zagrebu, DVD Velika Gorica i DVD Šćitarjevo Obrezina i Nogometni klub Mladost Obrezina.

-Uklopili smo to u naš tradicionalni Memorijal za Tihicu na kojem se inače okupljaju od najmlađih do najstarijih izviđača. Ove godine smo to samo formalno odijelili, ali aktivnosti su jednake kao i svake godine. Mali se uglavnom igraju, a ove godine igre su nevezane uz izviđačke vještine, ali su vezane uz motoričke i druge vještine koje su razvijali kroz svoje odrastanje, govori na Alen dodajući kako je cilj ovakvih igara poticati djecu na igranje, zdrav razvoj i kretanje.

-Malo stariji izviđači imaju neka znanja, pa ćemo njima ponuditi klasično natjecanje u dizanju šatora, odašiljanje poruke zastavicom i Morseovom abecedom vezanje čvorova, paljenje vatre, pružanje prve pomoći i svega ostalog što izviđači moraju znati kako bi bili dovoljno samostalni i vješti u prirodi, dodaje.

Andautoniju su odabrali isključivo zbog toga što se cijelo Šćitarjevo u niza aktivnosti pokazalo kao odličan domaćin, a posebice kada su djeca u pitanju, dok samu Andautoniju biraju s ciljem poticanja posjetitelja da upoznaju taj dio Velike Gorice, ali i samu Veliku Goricu.

Završetak igara i natjecanja predviđen je oko 16 sati nakon čega će sudionicima biti podijeljene zahvalnice i priznanja te će biti proglašeni pobjednici Memorijala.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović