Novosti Sport Događanja

Rijeka stiže na derbi začelja: Igrači su shvatili da je ovo što radimo ispravno i da idemo dobrim putem!

08.10.2022. / Damir Žbulj

Ponovno je Komisija nogometnih sudaca HNS-a potvrdila ono što smo već vidjeli na travnjaku ove sezone u SuperSport HNL-u. Brojne sudačke pogreške na štetu turopoljskog prvoligaša koje su izravno utjecale na konačni rezultat i koje su Goricu koštale bodova. Niti je isključenje Pršira bilo opravdano, niti je ispravno dosuđen kazneni udarac iz kojeg je Šibenik stigao do boda! 

Trenutno su Goričani na pretposljednjem mjestu prvoligaške ljestvice sa samo šest osvojenih bodova u deset nastupa. Identičan broj bodova ima i posljednja Rijeka, no, uz jedan odigrani susret više...

Upravo će Riječani u nedjelju od 17.10 sati gostovati na Gradskom stadionu u istinskom derbiju začelja.

Barem u ovom trenutku.

Nadamo se kako će Gorica ubrzo odmaknuti iz ove 'oapsne zone' i kako će gledatelji moći zaista uživati u partijama svog omiljenog kluba.

Jer, ove sezone Gorica nije onakva ekipa iz prijašnjih godine, borbena i agresivna, koja nikome u startu ne priznaje da je bolji. Istina, i kod Toplaka i kod sadašnjeg trenera Angelovskog bilo je dosta prilika pred suparničkim vratima, no, izostala je realizacija. Međutim, bilo je i previše slabijih partija i izdanja, 'poklona' suparnicima, a kad se na to pridodaju i očite sudačke pogreške, Gorica je trenutno u nezavidnoj poziciji.

Pokušat će to momčad pod vodstvom trenera Angelovskog promijeniti već u nedjelju, jer nasušno je i klubu i samim igračima potrebna serija pobjeda, kako bi se uplovilo u mirnije vode...

"Čekali smo taj pozitivni rezultat u Šibeniku. Žao mi je da nismo osvojili tri boda, mislim da smo to prema događanjima na terenu i zaslužili. Ipak, i ovaj bod je pozitivno utjecao na psihološku stabilnost igrača, kako bi shvatili da je ovo što radimo ispravno i da idemo dobrim putem. Nadam se da ćemo to potvrditi u nedjelju i da ćemo pobijediti," najavio je strateg Gorice.

Angelovski neće protiv Rijeke moći računati na Juricu Pršira, koji je nepravedno isključen u Šibeniku. Zbog kartona neće biti ni Josipa Mitrovića ni Julardžije, dok se u kadar nakon odrađene suspenzije vraćaju Suk i Steenvoorden.

"Momčad je i u Šibeniku dobro reagirala. Igrači koji su zauzeli pozicije Suka i Steenvoordena su dobro to odradili, a očekujem i da tako bude i sada i ne sumnjam da će oni koji sada dobiju priliku dati svoj maksimum, mislim kako imamo dovoljno kvalitete. Žao mi je što smo ostali bez Pršira, Mitrovića i Julardžije. No, ostali su vrijedno trenirali, vjerujem u njih i imamo rješenja za svaku poziciju."

U prvom međusobnom ovosezonskom okršaju ovih klubova na Rujevici nije bilo pobjednika, ali Gorica se može pohvaliti kako s Rijekom ima pozitivan omjer i kako je u proteklim sezonama čak devet puta slavila. Bilo je tako i kad su Riječani posljednji put gostovali u Velikoj Gorici, kad je domaćin stigao do minimalne pobjede s igračem manje, a 20-ak minuta prije kraja u vlastitu mrežu je pokušaj Babeca skrenuo Čestić.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Nikad se ne oslanjam na neku tradiciju, nego se pripremam za onu iduću utakmicu. Rijeka je jedan od najvećih klubova u Hrvatskoj, to respektiramo, ali samo do početka utakmice. u dvoboj ćemo ući puni samopouzdanja i s vjerom u osvajanje tri boda," poručio je Angelovski. 

Nadamo se samo kako će suđenje biti puno bolje nego ono što su nam ponudili Fran Jović i Tihomir Pejin u prošlom kolu na Šubićevcu, ali se i nadamo kako će u nedjelju Goričani imati i glasnu podršku svojih navijača i simpatizera, jer im sada 'vjetar u leđa' treba više nego ikada! 

 

Podijeli