Novosti Sport Događanja

Otvara se debatni klub za osnovnoškolce: Osmaši prijavite se!

12.10.2022. / Klara Kosić

 

Debatni klub Velika Gorica od idućeg tjedna otvara debatni klub i radionice za osnovnoškolce, prvenstveno namijenjenim učenicima osmih razreda osnovne škole.

Svi zainteresirani učenici osmih razreda osnovnih i područnih škola u Velikoj gorici i pridruženim općinama Kravarsko, Pokupsko i Orle pozvani su da se pridruže na pokaznoj debati idućeg tjedna, u utorak, 18. listopada u 19:30 sati u Goričkom klubu mladih (na drugom katu Doma kulture Galženica). Debata će trajati sat vremena, a poslije nje možete se družiti, raspitati i prijaviti se u debatni klub.

S obzirom na smanjen kapacitet voditelja, broj djece koja će se moći uključiti bit će limitiran, stoga je potrebno prvo doći na pokaznu debatu i na mjestu se prijaviti ako vam se svidi, a na pokaznu debatu pozvani su i roditelji.

Debata nije samo za one koji su inače voljni puno pričati, već i za one sramežljive koji možda tek uče kako se malo otvoriti. Debata bi im upravo u tome mogla pomoći jer se kroz radionice provode i različite aktivnosti rješavanja treme, stresa i drugih poteškoća. Jedino što se od srednjoškolaca traži jest da budu spremni učiti i doći otvorenih umova.

- Tolerancija nam je glavna premisa na debati tako da radimo različite teme - od onih o kojima se i sada može čitati, do onih kod kojih smo bili sigurni da se više nema što raspravljati. Ideja je ponuditi novu vrstu aktivnosti omogućava razvijanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina te formiranje kritičkih stajališta o društveno važnim i aktualnim temama - govori voditeljica Drvodelić

Sudjelovanje na pokaznoj debati i u klubu osnovnoškolske debate je besplatno. Radionice obično traju oko dva sata i održavaju se jednom tjedno uz pojačane sastanke prije debatnih natjecanja, a termin će se dogovoriti naknadno, ovisno o potrebama djece.

Podijeli