Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priču otkrio dnevnik nove tv

Ruski trgovci u Velikoj Gorici: Borković najavio novu sjednicu NO ZTC-a idući tjedan

Aktualno Galerija ZTC: Ilustracija - 1 ZTC: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izvanredna sjednica NO zbog Rusa - 3 Izvanredna sjednica NO zbog Rusa - 3 Foto: DNEVNIK.hr Izvanredna sjednica NO zbog Rusa - 2 Izvanredna sjednica NO zbog Rusa - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izvanredna sjednica NO zbog Rusa - 1 Galerija 1/4 >>
Nakon što je u srijedu održana izvanredna sjednica Nadzornog odbora Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC), član NO-a Branko Borković rekao je da će idućeg tjedna biti sazvana nova sjednica NO-a, nakon što se prikupe sve informacije o sastanku predstavnika ZTC-a i ruske tvrtke ATS o čemu je ekskluzivno izvijestio Dnevnik Nove TV.

Današnja je sjednica sazvana nakon što je Dnevnik Nove TV objavio  vijest da su se predstavnici ZTC-a u Velikoj Gorici sastali s predstavnicima ruske tvrtke Aero Technik Service (ATS), a navodno se razgovaralo o prodaji dijelova za helikoptere koje koristi Hrvatska vojska, i to nakon što je Europska unija uvela sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Od Zdravka Klanca, šefa Uprave te državne tvrtke, zatražena su dodatna izvješća o sastanku s predstavnicima tvrtke ATS, za koji su tvrdili da je bio na rusku inicijativu. Kad dobiju sve informacije, idući tjedan sazvat će novu sjednicu. Detalje nitko nije htio iznositi javno, pa ni potvrditi je li Klanac dogovarao kupoprodaju dijelova za vojne helikoptere dok su na snazi europske sankcije Rusiji. Sastanak je napustio na stražnji izlaz.

Branko Borković je novinarima kratko rekao da će se idućeg tjedna održati nova sjednica NO-a, nakon što prikupe sve informacije o slučaju.

"Neke stvari nisu toliko strašne koliko se čine", rekao je Borković dodavši kako ne zna i ne može iznositi previše detalja, budući da NO nema zapisnik sa sastanka.

Dodao je kako čekaju da im Uprava ZTC-a dostavi zapisnike kako bi se mogli donositi daljnji zaključci.

Borković je ponovio svoje stajalište da Uprava ZTC-a treba podnijeti ostavku.

Vijest o dolasku ruskih trgovaca vojnom opremom u Veliku Goricu ekskluzivno je doznala reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov. Ona je javila kako je direktor ZTC-a Zdravko Klanac s još dvojicom svojih suradnika, daleko od očiju javnosti, primio ruske  delegaciju tvrtke ATS zaduženu za nabavu dijelova za vojne i civilne letjelice. Borković je Dnevniku Nove TV u utorak najavio kako u srijedu očekuje očitovanje. Priču Ivane Pezo Moskaljov pogledajte >>OVDJE

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I to je moguće Zbog njih je u sezoni požara kasnio remont kanadera, a sada su radnicima isplatili nagrade za uspješno obavljen posao

Pročitajte i ovo Zdravko Klanac i Roman Babić ne priznaju propuste Dnevnik Nove TV doznaje: I četvrti radnik ZTC-a dao je otkaz, na presici su to - prešutjeli

ZTC je tvrtka u državnom vlasništvu, koja je nedavno izazvala pozornost javnosti zbog lošeg remonta protupožarnih aviona, pri čemu je Uprava isplatila novčane nagrade radnicima za uspješno odrađen posao, a nagrade su dobili i radnici koji su u to vrijeme bili na lažnim bolovanjima i radili u inozemstvu.

Ruski ATS proizvodi dijelove za helikoptere MI-8 koje koristi Hrvatska vojska.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene