Novosti Sport Događanja

Ima li Gorica ikakve šanse protiv Hajduka?

14.10.2022. / Damir Žbulj

Situacija u turopoljskom prvoligašu daleko je od idealne. Upravo suprotno, Gorica se nalazi na samom dnu prvenstvene ljestvice, sa samo jednom pobjedom i tek šest osvojenih bodova. Od dolaska trenera Igora Angelovskog Goričani su tek remizirali sa Šibenikom, a poraženi su od Varaždina, Dinama, Osijeka i ove sezone podjednako slabe Rijeke.

Bila je to utakmica u kojoj nije izostao samo rezultat, nego nije bilo niti kvalitetne igre...

"Odmah nakon utakmice s Rijekom sam rekao kako je to bila naša najlošija utakmica. Moramo biti samokritični, ali i uz tu slabu igru stvorili smo tri dobre šanse i da smo zabili mogli smo do pozitivnog rezultata..."

"Rijeka nam nije stvorila deset 'mrtvaca', nisu nas izdominirali. Znali su zabiti iz prve prilike i onda je psihološka prednost bila na njihovoj strani," smatra Angelovski, koji od svog dolaska praktički ponavlja iste rečenice, a nekog kvalitativnog pomaka i nema.

Imao je dovoljno vremena da 'razdrma' svlačionicu, imao je i reprezentativnu pauzu da dodatno pripremi momčad za gostovanje na Šubićevcu i ključni okršaj s Rijekom, međutim, Gorica je u tom posljednjem dvoboju izgledala najlošije ove sezone.

"Mislim da smo ovaj tjedan dobro radili, dolazi nam Hajduk, dobro smo ih analizirali, a i igrači su svjesni kako nisu odigrali na pravoj razini i kroz trening su dobro reagirali. Potpuno spremni ulazimo u novu utakmicu..."

Dolazak Hajduka u Veliku Goricu možda je i njegova posljednja šansa da pokaže kako je pravi trener za ovu sredinu. No, možda je ključ svih problema u lošoj selekciji igrača, u pogreškama klupske Uprave na čelu s predsjednikom i sportskim direktorom Črnkom. Ključne su bile prodaje Kotarskog, Babeca i Kalika, slomljen je 'kostur momčadi, a 'pojačanja' koja su dovedena nisu još uvijek opravdala dobivenu priliku. Jedino se mladi slovački lijevi bek Matuš Vojtko, pokazao kao dobra investicija. Od desnog beka Raspopovića dobilo se točno ono što se i očekivalo, dok je bivši igrač Barcelone Moussa Wagué na momente pokazao kako ima vrhunsku kvalitetu, ali nakon dugotrajne pauze zbog teške još uvijek nije u potpunosti fizički spreman i pitanje je hoće li ikada biti...

Igrači poput napadača Vujnovića i Denija Jurića, krila Ndockyta i Wallacea, veznjaka Prokopa i Francoisa, još su miljama daleko od toga da ih se može zvati bilo kakvim pojačanjima, dok recimo Julardžija mora još puno raditi kako bi uopće bio spreman za izazove prvoligaškog nogometa.

Možda je stiglo vrijeme da priliku među vratnicama dobije i mladi Karlo Žiger, veliki potencijal i bivši vratar mlade momčadi Chelseaja, umjesto pomalo 'uspavanog' Banića.

Vidjet ćemo u subotu od 19.05 sati na Gradskom stadionu što će točno Angelovski promijeniti u odnosu na poražavajuće izdanje protiv Rijeke.

"Možda nam je baš trebala utakmica s Hajdukom da dođe ta pozitiva. Znamo što je Hajduk u nogometu, to je dodatni motiv i ne sumnjam kako će igrači biti na najvišoj razini. Očekujem da moji igrači budu svjesni svoje kvalitete i da odigramo kako smo igrali i prije utakmice s Rijekom."

Neće Angelovski protiv Hajduka moći računati na 'kartoniranog' kapetana Jovičića.

"Ne tražim nikakav alibi. Ono što imam na raspolaganju pokušat ću maksimalno posložiti i da onda dođemo do pozitivnog rezultata."

Toni Fruk u svakoj utakmici daje naznake kako bi mogao biti predvodnik ove Gorice, no, kao da mu nedostaje samopouzdanja, odlučnosti i malo pozitivne drskosti, kako bi se prometnuo u pravog nasljednika Kristijana Lovrića.

"Nismo zadovoljni s trenutnim stanjem na tablici. Mnogi su nas već otpisali, jer je neko mjerilo trebala biti ta utakmica s Rijekom i bilo je pitanje tko će se prvi odvojiti od dna. Svjesni smo u svlačionici kako je to bila naša najslabija utakmica od početka sezone. Atmosfera je dobra, s obzirom na situaciju. Moramo zaista sada skupiti glave i vjerovati u sebe, čak niti 99 posto nije dovoljno. Moram svatko krenuti od sebe, a onda i kao ekipa i da protiv Hajduka izađemo puni samopouzdanja na teren..."

"Nemaju niti oni pravo na pogrešku, ako žele sustići Dinamo!"

"Moramo početi ispravljati te greške, prije svega realizaciju, a onda i taj pad koncentracije u drugom poluvremenu, kad primamo te neke nepotrebne golove. Moramo čim prije početi osvajati bodove i krenuti u taj neki pozitivan niz," smatra Fruk, koji je po svojoj prirodi ofenzivni veznjak, no, u Gorici mora igrati na krilu.

U petak na otvaranju 13. kola Šibenik dočekuje Slaven Belupo, u subotu će još Osijek biti domaćin Istri 1961, dok u nedjelju Dinamo igra s Varaždinom, a Rijeka s Lokomotivom.

Gorica će u utorak 18. listopada igrati i prvo kolo Kupa kod Dubrave Tim kabel, nakon toga slijedi gostovanje kod Lokomotive pa samo nekoliko dana kasnije i odgođena utakmica četvrtog kola na Poljudu.

Sve to u narednih desetak dana. 

Može li Gorica možda već ove subote protiv Hajduka pokazati kako nije momčad za dno prvoligaške ljestvice? 

SUPERSPORT HNL
1. Dinamo 11 +22 31
2. Hajduk 11 +9 23
3. Osijek 12 +8 21
4. Slaven Belupo 12 -13 17
5. Varaždin 12 -1 16
6. Istra 1961 11 -1 13
7. Šibenik 12 -1 12
8. Lokomotiva 12 -6 10
9. Rijeka 12 -9 9
10. HNK Gorica 11 -8 6

 

 

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli