Novosti Sport Događanja

Bikovi angažirali Amerikanca, u goste im stiže Šibenka: Uz podršku s tribine vjerujemo u pobjedu

14.10.2022. / Damir Žbulj

Probleme s nedostatkom pravog centra u KK Gorica pokušat će riješiti dovođenjem Amerikanca Setha LeDaya, koji sa svoja dva metra također nije klasična 'petica', ali je izuzetno skočan i pravi atleta pa bi za hrvatsko prvenstvo njegov doprinos pod obručima mogao biti značajan.

LeDay je po konstituciji pravo krilo, ali kako je i najavio, želi Bikovima pomoći na bilo koji način.

"Nije mi problem igrati što god je potrebno. Želim pomoći momčadi na bilo koji način, zato sam ovdje. Razgovarao sam s trenerom prije nego što sam došao, objasnio mi je koji je njegov plan igre i učinilo mi se da bih se u to mogao dobro uklopiti," rekao je na predstavljanju.

Sethov brat Zach LeDay zvijezda je beogradskog Partizana pa je i to jedan od razloga zašto je Amerikanac iz Dallasa stigao u Turopolje.

Pokušat će u Velikoj Gorici oživjeti karijeru, koju je gradio na NCAA parketima, a u Europi ima iskustvo igranja na Islandu i u Mađarskoj.

Gorička publika mogla bi uživati u njegovim atraktivnim potezima i zakucavanjima. Međutim, prvenstveno se mora uklopiti u momčad, upoznati svoje suigrače i onda bi mogao biti pravo pojačanje za ekipu pod vodstvom Vladimira Krstića, koju u subotu od 18 sati čeka domaći dvoboj sa Šibenkom.

Gorica je u prvom kolu na svom parketu bila uvjerljiva protiv Zaboka, ali je zato u drugom izgubila u Sinju od Alkara, u neizvjesnoj završnici.

"Šibenka vrlo neugodna ekipa koja ima niz mladih, dobrih igrača koji su odlično vođeni od trenera Milačića. Što se utakmice tiče moramo popraviti obrambeni skok jer nam je taj segment igre bio veliki problem u Sinju," najavio je Krstić pa dodao: "Također moramo naći bolja rješenja u tranzicijskom napadu, biti spremni na promjene obrane od strane Šibenke i svaki igrač mora dati svoj maksimum. Sve u svemu čeka nas jedna vrlo zahtjevna utakmica i neće biti lak put do pobjede, ali uz podršku s tribine vjerujem da mi to možemo ostvariti”

Treće kolo HT Premijer lige u petak otvaraju Zadar i Škrljevo te Split i Furnir. U subotu će još igrati Dinamo i Bosco, dok je u nedjelju na rasporedu susret Zaboka i Alkara te derbi Cedevite Junior i Cibone. 

Podijeli