in

FOTO: JŽNL: Lomnici derbi i prvo mjesto u JŽNL

U turopoljskom derbiju na Makuni Lomnica bila uspješnija od Mladosti

Turopoljski derbi, ali i derbi 11. kola JŽNL bio je na rasporedu u Donjoj Lomnici, na igralištu Makuna, a između ostalog i zbog lijepog vremena okupilo se sigurno preko 200 gledatelja, navijača jedne ili druge ekipe, kao i raznoraznih skauta, trenera, igrača i nogometnih djelatnika koji su došli vidjeti današnji sraz. Nakon neriješenog susreta Jaske Vinogradara u subotu protiv Vatrogasca, eventualnom pobjedom Lomnica bi zasjela na prvo mjesto u JŽNL.

23.10.2022. Lomnica, 11. kolo JŽNL: Lomnica – Mladost 3:0. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A utakmica je počela dosta rastrgano, a već u 6. minuti gosti prijete preko Bedekovića koji ide sam prema vratima Jerkovića, ali puca i pogađa vratara Lomnice u noge, tako da je prilika otišla u nepovrat. U 20. minuti nakon prekršaja na Jakijem na 18 m, slobodni udarac izvodi Luka Borković, poznat po svojim dobrim i odmjerenim udarcima, ali ovaj put greda se ispriječila na putu do vodstva gostiju. A sam prekršaj izazvao je bujicu nezadovoljstva kod domaćih igrača jer su tražili zaleđe, ali suci nisu bili tog mišljenja.

23.10.2022. Lomnica, 11. kolo JŽNL: Lomnica – Mladost 3:0. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Činilo se da su gosti opasniji u svojim pokušajima prema vratima Jerkovića, bili su okomitiji, ali ipak ne dovoljno opasni, dok su domaći djelovali dosta neorganizirano u svojim napadima, iako se činilo da je lopta više u njihovim nogama. Pokušavali su nešto napraviti preko opasnih Kljajića i Havličeka, ali ipak bez prave opasnosti za Sučića. I tako sve do 44. minute kada je jedna dubinska lopta ispucana prema kaznenom prostoru gostiju i na nju je krenuo vratar Sučić, ali je nije uspio izbiti, već je do nje došao opasni napadač Havliček i prebacio je na lijevu stranu gdje je bio iskusni lisac Kljajić koji je takoreći ušetao u prazna vrata gostiju. Vodstvo domaćina iz prve prave prilike, samo minutu prije poluvremena. Povici trenera Župetića prije primljenog pogotka da se igra zadnja minuta nisu naišli na plodno tlo i izgleda da je koncentracija u obrani Žutih popustila.

23.10.2022. Lomnica, 11. kolo JŽNL: Lomnica – Mladost 3:0. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A i drugi dio nije mogao bolje početi za Lomnicu nego li je počeo. Već u 48. minuti kapetan domaćih Marko Dijanežević krenuo je prema kaznenom prostoru gostiju po lijevoj strani, puca, ali vratar Sučić brani njegov udarac i lopta dolazi do Havličeka na drugoj vratnici i to je 2:0 za Boeme!

Nakon toga, igre je nestalo, puno se griješilo, pravilo se dosta prekršaja, ali malo je bilo smislenih akcija jednih i drugih. Gosti su pokušavali smanjiti vodstvo domaćina, pa je tako dobro pucao Bedeković dva puta pod gredu, ali Jerković je oba udarca obranio, a na drugoj je strani Kljajić bio u prilici s lijeve strane, ali je i obrana Žutih bila koncentrirana ovaj puta. Mladost je dosta pala u igri u periodu nakon drugog primljenog pogotka, a Lomnici se nije previše žurilo u napad. Iako su oba trenera često i glasno komentirali pojedine poteze svojih igrača i davali savjete, nekih većih pomaka na bolje u igri jednih ili drugih nije bilo.

23.10.2022. Lomnica, 11. kolo JŽNL: Lomnica – Mladost 3:0. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gosti su ipak došli do prilike kada je u 70. minuti vratar Jerković uhvatio rukom povratnu loptu svojeg igrača, što je bio indirektni udarac sa 11 m od vrata, ali slabo su to izveli i udarac Martinića završio je u živom zidu. A i obećavajući slobodni udarac sa 16 m u 75. minuti kojeg je izveo Bubalo završio je visoko iznad vrata Jerkovića.

A onda opet u 76. minuti domaći napadaju prema Sučiću, dobru loptu Grdeniću daje Mostarlić, Grdenić ulazi u kazneni prostor s desne strane i prolazi i vratara Sučića i pogađa nebranjenu mrežu za čistih i visokih 3:0 za domaćina.

23.10.2022. Lomnica, 11. kolo JŽNL: Lomnica – Mladost 3:0. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Napravljene izmjene igrača jasno su pokazale da su oba trenera svjesna da se više ništa značajno ne može promijeniti u rezultatu, a tako je i bilo.

Sudac Kožarec pokazao je dva žuta kartona domaćim igračima, a tri gostima.

23.10.2022. Lomnica, 11. kolo JŽNL: Lomnica – Mladost 3:0. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gledali smo rastrganu i na momente nervoznu igru jedne i druge ekipe u kojoj su se bolje snašli domaćini i pogocima postignutim u pravo vrijeme primirili goste koji svoje prilike na početku nisu iskoristili, tako da je pobjeda Lomnica potpuno zaslužena. Ovom pobjedom lomnički Boemi zasjeli su na prvo mjesto tablice JŽNL i istaknuli kandidaturu za naslov, a prvu obranu i mogućnost povećanja prednosti pred Jaskom Vinogradarom imaju već naredne nedjelje kada im u goste dolazi upravo Jaska Vinogradar. Mladost je ostala na 4. poziciji sa 20 osvojenih bodova i sljedeće kolo igra protiv Dinama iz Jakovlja.

23.10.2022. Lomnica, 11. kolo JŽNL: Lomnica – Mladost 3:0. Foto: Z. Sever/V’Gradu

JŽNL, 11. kolo

LOMNICA – MLADOST 3:0 (1:0)

Lomnica, igralište Makuna. Nedjelja, 23.10.2022., u 15:30 sati. Vrijeme sunčano, malo vjetrovito i toplo, teren odličan za igru.

Glavni sudac: Antonio Kožarec (Samobor). Pomoćnici: Tomislav Milaković (Hrastina) i Albert Trstenjak (Samobor). Delegat: Tihomir Kocek (Sv. Ivan Zelina).

Strijelci: 1:0 – Mateo Kljajić (44), 2:0 – Ivan Havliček (48), 3:0 – Josip Grdenić (76).

Lomnica: Jerković, Čizmadija, Šoštarec, Gudelj (od 87. Cindrić), Dijanežević (C) (od 55. Beg), Delić (od 55. Gršić), Mostarlić, Arbanas, Grdenić, Kljajić, Havliček (od 67. Ćurić).

Trener: Stjepan Deverić

Mladost: Sučić, Martinić (od 86. Bekavac), Smajić, Bubalo, Kos, Crepulja, Ivančić, Borković (od 86. Matić), Bedeković (od 58. Pejak), Tadić (C) (od 86. Periša), Jaki (od 58. Grdić).

Trener: Romano Župetić

Igrač utakmice: Ivan Havliček (Lomnica).

23.10.2022. Lomnica, 11. kolo JŽNL: Lomnica – Mladost 3:0. Ivan Havliček, asistent za prvi i strijelac drugog pogotka Lomnice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever