Novosti Sport Događanja

Kapetan Jura: To je čast i odgovornost!

27.10.2022. / Damir Žbulj

Zanimljiva je bila odluka trenera Igora Angelovskog da u Splitu kapetansku traku ne nosi Aleksandar Jovičić...

U izostanku 'kartoniranog' Krešimira Krizmanića, jedino logično bilo je da onda kapetan ekipe u okršaju s Hajdukom bude U-21 hrvatski reprezentativac i 'domaći dečko' Jurica Pršir, koji u svakoj utakmici daje sve od sebe za Goricu te svojim primjerom pokazuje suigračima kako se treba boriti za svoj klub.

Na Poljudu je doslovno krvario za Goricu, poslije 'lakta' Marka Livaje, koji je za svoj brutalan start dobio tek žuti karton...

"Opet smo ušli vrlo loše u utakmicu, opet smo primili 'glupi' gol, ali smo se nakon toga ipak smirili i stvarno smo u prvom poluvremenu odigrali jako dobro. Dobro smo stajali u tom bloku, nismo im dali puno šansi, a pokušavali smo ih ugroziti iz tranzicije. Možda da smo bili još malo mirniji, bilo bi bolje..."

Jovičić je bio glavni krivac kod prvog pogotka Livaje, a VAR soba, u kojoj je bio Ante Čuljak, te glavni sudac Fran Jović, poslije pregleda snimke, odlučili su kako je u kontaktu s Melnjakom napravio prekršaj za kazneni udarac u 55. minuti utakmice, za što je 'nagrađen' i žutim kartonom. Bio je to još jedan u nizu 'labavih' i 'klimavih' jedanaesteraca, kakve jednostavno ne želimo gledati na nogometnim travnjacima.

Bila je to još jedna pomalo nevjerojatna i neshvatljiva odluka hrvatskih arbitara, jer bliže je penalu bilo Raspopovićevo slučajno igranje rukom kod vraćanja lopte Baniću u nastavku ove 'sporne' akcije Hajduka. Bit će zanimljivo pričekati novu analizu Komisije nogometnih sudaca HNS-a, koja je ove sezone u nekoliko navrata ustanovila kardinalne sudačke pogreške na štetu Gorice, ali klub od toga nema apsolutno ništa.

"U drugom poluvremenu je sve bilo dobro do tog penala i tog gola. Nakon toga smo dosta pali, nažalost," iskreno je dodao Jura.

Pršir je kapetanski najavio borbu za pobjedu nad Slaven Belupom u nedjelju od 17.30 sati na Gradskom stadionu.

"Čast i odgovornost je biti kapetan, nadam se kako ćemo se pokušati podići za iduću utakmicu. U nedjelju nam dolazi Slaven Belupo, čeka nas težak susret. Oni su stvarno iznenađenje prvenstva, no, mi idemo po tri boda i to je to!"

Trener Angelovski osvrnuo se na primljeni pogodak u ranoj fazi utakmice.

"Primili smo gol kakvog ne smije jedna prvoligaška ekipa primiti i prvoligaški igrači ne smiju raditi takve greške. Ali, reagirali smo kao ekipa na pravi način, rezultatski i igrom, u tom prvom poluvremenu. Žao mi je što tih par situacija nismo bolje iskoristili i što nismo malo slobodnije krenuli prema naprijed..."

"Mislim da je penal odlučio pobjednika, Hajduk je otišao na 2:1 i iskusno je čuvao rezultat. Hajduk je tada bio bolji, na kraju nam je još bio isključen i Korca i zasluženo je pobijedio."

Angelovski je početkom tjedna dobio punu podršku IO HNK Gorica i predsjednika Črnka, a preuzeo je i funkciju sportskog direktora. Dobio je ovlasti da napravi 'čistku' u svlačionici, neke promjene primijetile su se već na Poljudu, a vidjet ćemo hoće li zaista imati priliku odraditi sezonu do kraja.

"Sve utakmice su važne, ali možda je ova iduća jedna od najvažnijih od kada je Gorica u Prvoj HNL. Slaven Belupo stvarno ima odličnu polusezonu, ali mi moramo gledati sebe, moramo mobilizirati sve naše snage i moramo napraviti sve da osvojimo ta tri boda!"

 

 

 

Podijeli