Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKO ODVJETNIŠTVO

Podignuta optužnica protiv oca iz Turopolja: Dvomjesečna beba preminula od ozljeda

Zgrada Kliničkog bolničkog centra Zagreb  - Rebro
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
31.10.2022.
u 17:20

Županijski sud u Velikoj Gorici je produljio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 24-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. i 4. Kaznenog zakona.

"Optužnicom se okrivljenom 24-godišnjaku stavlja na teret da je 27. ožujka 2022. u svom stanu, grubo fizički postupao prema svom djetetu (2022.) pri čemu je ono zadobilo brojne ozljede od kojih je preminulo 30. ožujka 2022", navodi se u priopćenju.

Županijski sud u Velikoj Gorici je produljio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetite se: Preminula dvomjesečna beba koju su s teškim ozljedama doveli u KBC Zagreb

Slučaj koji je zaprepastio Hrvatsku

Dvomjesečna beba zaprimljena je 27. ožujka ove godine u Klinički bolnički centar Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena na području Turopolja. Beba je zbog težina ozljeda preminula 30. ožujka.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kazalo je tada za Večenji list da obitelj nije otprije poznata socijalnoj službi, a zagrebačka policija je prvobitno objavila kako ozljede koje je zaprimila beba nisu posljedica kaznenog djela.

"Kroz dosadašnje kriminalističko istraživanje koje je provela Policijska uprava zagrebačka u suradnji s nadležnim institucijama nije potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela", kratko je tada izvijestila policija koja je nastavila istragu o navedenom slučaju.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je provelo u lipnju dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1998.), naveli su tada u priopćenju te dodali kako su nakon ispitivanja donijeli rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. i 4. Kaznenog zakona.

VIDEO: Od sutra nova pravila za vozače, neposlušnima slijedi kazna

Komentara 8

BI
Biouskoli91
17:33 31.10.2022.

Zatvor od 50g za ovako nesto.

BE
Beyonder
19:23 31.10.2022.

Nek se popikne po stepenicama i slomi vrat, nećemo ga valjda hranit 40 godina

VI
vidum
17:54 31.10.2022.

Tko je odgojio toga monstruma? Demokratski Zapad i prava djeteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije