Novosti Sport Događanja

Brozović i Budimir na širem popisu za Katar: Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dva tjedna

31.10.2022. / Damir Žbulj

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, aktualnih svjetskih viceprvaka, objavio je širi popis za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, kojem je od 20. studenog domaćin Katar.

Na popisu je naravno i naš Okujec Marcelo Brozović, koji se trenutno oporavlja od ozljede, ali je neizostavni član udarne postave Vatrenih i godinama jedan od najvažnijih igrača naše reprezentacije.

Pozvan je i naš Velikogoričanin Ante Budimir, napadač španjolske Osasune, koji zbog stila igre uživa veliko povjerenje izbornika Dalića.

Trenutno nije u najboljoj golgeterskoj formi, ali do početka Svjetskog prvenstva ima dovoljno vremena da Ante bude na onoj pravoj razini i da se nađe među putnicima za Dohu.

Dalić će konačni popis objaviti 9. studenog, na kojem se može naći između 23 i 26 igrača. Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez mora Fifi dostaviti 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice, ali samo u slučaju ozljede.

"Na ovom širem popisu su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dva tjedna kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi iznimno radujemo", poručio je Dalić, prenosi hns-cff.hr.

Hrvatska nogometna reprezentacija okupit će se u Zagrebu 13. i 14. studenoga, a već 16. studenog će u Rijadu odigrati pripremnu utakmicu sa Saudijskom Arabijom.

Vatreni svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igraju 23. studenog protiv Maroka, okršaj s Kanadom na rasporedu je 27. studenog, dok će protiv Belgije igrati 1. prosinca.

Na širem popisu je i vratar Dominik Kotarski, koji je branio i boje Gorice, a ovog ljeta je otišao u grčki PAOK u transferu vrijednom dva milijuna eura.

Prvi vratar je trenutno Dominik Livaković, a pozvani su još i Ivica Ivušić, Ivo Grbić, Nediljko Labrović i Kotarski.

Braniči su Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Marin Pongračić, Martin Erlić i Josip Šutalo, vezni igrači su, uz Brozovića, kapetan Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić i Josip Mišić, dok su napadači Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak i naš Budimir.

 

 

 

 

Podijeli