Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER ULOV POLICIJE I CARINE

Uhitili Brazilca na Plesu koji je progutao i pokušao prokrijumčariti 117 kapsula s 1,1 kg kokaina!?

Foto: PU zagrebačka
1/5
01.11.2022.
u 12:05

Nakon što je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje predan je pritvorskom nadzorniku te mu vjerojatno slijedi dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u velikoj Gorici

Brazilac (45) sumnjiči se za zloporabu droga, koju je počinio na izrazito opasan način po sebe - progutao je 117 kapsula ispunjenih kokainom. Kako je priopćila zagrebačka policija, ukupno se radilo o 1,1 kilogram kokaina!?

Sumnjiči ga se da je da je neutvrđenog dana na području Brazila progutao spomenute kapsule, da bi potom 29. listopada avionom iz Sao Paola preka Lisabona došao u Hrvatsku. Avion je na sletio na zagrebački aerodrom dr. Franjo Tuđman, a Brazilac je iz nekog razloga potom postao sumnjiv carini. Pretražen je i tada su nađene 24 kapsule s kokainom, koje je kako  kaže policija tijekom leta prirodnim putem istisnuo. Nedugo zatim je, kaže policija  na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom. U njima je ukupno bilo oko 310 grama kokina, a da za Brazilca bude gore,  to se događalo   u vrijeme dok su  su ga carinici pregledavali.

Foto: PU Zagrebačka

Potom je, kažu u policiji, radi zaštite njegova zdravlja i života  prevezen u  KBC Zagreb, gdje mu  je pružena odgovarajuća medicinska skrb. Napravljen je rendgenski snimak,  a na tom snimku uočen je veći broj stranih tijela u njegovom probavnom traku. Tijekom boravka u bolnici, nađene su još 62 kapsule ispunjene  kokainom.  Nakon što je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje predan je pritvorskom nadzorniku te mu vjerojatno slijedi dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u velikoj Gorici.

Inače, iako izgleda kao nasumična akcija policije i carine, riječ je vjerojatno o dobro koordiniranoj i to međunarodnoj policijskoj  akciji tijekom koje je Brazilac vjerojatno praćen od trenutka kada je sjeo na avion u Brazilu. Nije prvi koji je uhićen na ovaj način na Plesu, jer je lani  bilo uhićeno nekoliko osoba, mahom Brazilki koje su na isti način krijumčarile drogu. Uvijek se radilo o gotovo kilogram kokaina, a u zbog tih zapljena zagrebački aerodrom je ušao u top pet u Europi po uspješnosti razotkrivanja krijumčarskih lanaca.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:45 01.11.2022.

Kilu uhvate, tona prođe...

PG
Paulie_Gualtieri
12:18 01.11.2022.

Superulov 1,1 kg kokaina? Kaj je onda kad zaplijene 1 tonu i više, kak se to zove?

Avatar MinerVlado
MinerVlado
16:59 01.11.2022.

Srećom je uhvaćen u Hrvatskoj. Za nekoliko mjeseci će ga pustiti. U azijskim zemljama bi za ovo dobio 5 doživotnih robija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije