Novosti Sport Događanja

Spoj Kirinčićeve na D31 gotov. Ipak, ne može se pustiti u promet

06.11.2022. / Klara Kosić

Novi asfalt proširene Kirinčićeve, zajedno s pločnikom i blještavim crvenilom biciklističke staze spremno čeka vozače i pješake, ali čekat će ih još neko vrijeme.

Naime, iako je spoj Ulice Franje Boška Kirinčića na državnu cestu D31 gotov, ne može se pustiti u promet iz vidljivih razloga: prema prometnoj signalizaciji predviđeno je skretanje ulijevo, koje nije moguće s obzirom na ogradu između dva smjera na D31 te nedostatka semafora koji bi regulirao promet.



Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet, Dubravko Katulić, kaže nam da će cesta biti službeno puštena u promet kada se stvore preduvjeti za to. A njih je još podosta. Jedan od preduvjeta je upravo omogućavanje skretanja ulijevo na ulazu na D31, no tu su Gradu ruke vezane.

- Samo Hrvatske Ceste mogu graditi signalizaciju na svojim, tj. državnim cestama, stoga čekamo da oni projektiraju rješenje za siguran promet. Dotada cesta jednostavno iz sigurnosnih razloga ne može biti puštena u promet – kaže nam Dubravko Katulić, i nadodaje da su u kontaktu s Hrvatskim Cestama, te da bi prema njegovim saznanjima iduće godine to trebalo biti riješeno.

No to nisu jedini preduvjeti koji moraju biti zadovoljeni. Ovaj spoj čini prvi dio tzv. južnog koridora koji će se protezati preko cijele Ulice Andrije Kačića Miošića sve do nove pošte u svrhu smanjenja prometa u samom centru grada. Kako bi promet bio što tečniji, potrebno je proširiti odnosno rekonstruirati Kirinčićevu od Ulice Stjepana Fabijančića Jape do novoizgrađenog spoja. Iz gradske uprave nam potvrđuju da je izvedba toga u planu za sljedeću godinu. Da cijeli taj novi južni koridor bude u punom profilu još potom preostaje pješačka staza u dijelu Kačićeve ulice koji je nema.

Zaključak stoga je da iako je glavni dio prometnice izgrađen, službeno se ne može pustiti u promet dok preostali prometni elementi – podijeljeni na gradsku i državnu obvezu, ne budu izvršeni do kraja. To je faznost radova, reći će.

Galerija slika

Spoj Kirinčićeve na D31 gotov. Ipak, ne može se pustiti u promet Spoj Kirinčićeve na D31 gotov. Ipak, ne može se pustiti u promet Spoj Kirinčićeve na D31 gotov. Ipak, ne može se pustiti u promet Spoj Kirinčićeve na D31 gotov. Ipak, ne može se pustiti u promet Spoj Kirinčićeve na D31 gotov. Ipak, ne može se pustiti u promet Spoj Kirinčićeve na D31 gotov. Ipak, ne može se pustiti u promet Spoj Kirinčićeve na D31 gotov. Ipak, ne može se pustiti u promet

Podijeli