Novosti Sport Događanja

[FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj

10.11.2022. / Klara Kosić

Prolazeći Ulicom Fausta Vrančića, teško je zamisliti da je ondje do prije jednu godinu godine stajala robusna građevina iz 1998. čija je jedina namjena bila prostor za ispisivanje grafita.

Danas je njena konstrukcija prenamijenjena potrebama mlade zagrebačke tvrtke "Modepack".

U rekordno kratkom roku od nešto više od jedne godine, na površini od 30 tisuća kvadratnih metara, osvanula je moderna građevina s dovoljno zelene površine u neograđenom dvorištu, klupama te košarkaškim igralištem koje mogu koristiti svi građani.

- Tempo je bio neobično brz. Hvatali smo Europske fondove te nam je trebala pomoć Grada da se ubrzaju stvari. Pročelnica Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja, Lana Kotrman Jankeš, i Krešimir Ačkar uključivali su se u to i s te strane pohvale Gradu. Dobar su primjer ugošćivanja poduzetnika – kaže Jura Širić, direktor i vlasnik tvrtke "Modepack". 

Tvrtka, ranije smještena u Odri, razmatrala je nekoliko gradova za preseljenje, a između Samobora, Svete Nedelje i Ivanje Reke, Velika Gorica pokazala se najboljim odabirom zbog samih radnika.

- Najveći motiv su nam bili djelatnici, budući da ih je većina bila iz Velike Mlake, Velike Gorice i okolnih mjesta. Sviđa nam se ta blizina grada, da je s jedne strane najbliže ljudima koji žive u gradu, a da ipak nije u samom centru – kaže Širić.

Velika Gorica ima niz napuštenih zgrada koje čekaju svoju novu namjenu, pa je i gradonačelnik Krešimir Ačkar zadovoljan poduzetnicima koji su prepoznali potencijal grada.

- Već u kontinuitetu gledamo kako objekte koji su bili u derutnome stanju na atraktivnim lokacijama našega grada su dobili prekrasno obličje. Prije nekoliko dana državni zavod za statistiku je objavio da smo prvaci Hrvatske po useljavanju, imamo najmanje iseljenih. Vidimo da se i Meridijan 16 jako dobro puni, puno logističkih centra ondje doseljava, a Velika Gorica polako postaje najpoželjnije mjesto za život u Republici Hrvatskoj, što nas čini izuzetno ponosnima – rekao je gradonačelnik i zahvalio se vlasniku tvrtke koji je zaposlio dio naših sugrađana i dao svoj doprinos boljoj kvaliteti života.

Trenutno ova tvrtka ima 53 zaposlenih među kojima vlada obiteljska atmosfera, ali ima planova za širenje kapaciteta.

- Zapošljavat ćemo još. Cilj nam je zasad nekih 80-90 zaposlenika – rekao je Širić.

Osnovana 2016. godine, ova tvrtka danas izvozi kurirske i sigurnosne ambalaže koju koriste tvrtke poput Amazona, H&M-a, Vans, Adidas, DHL, DPD, Loomis, brojne europske financijske institucije kao i burza dijamanata u Antwerpenu (Antwerpen World Diamond Centre), a u razvoju imaju i velik IT projekt koji bi ih dodatno pozicionirao na tržištu.

Galerija slika

[FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj [FOTO] Od robusne građevine do moderne tvornice: "Modepack" iskoristio potencijal lokacije u Vrančićevoj

Podijeli