Novosti Sport Događanja

Gromovi u Velikoj Gorici: Trebamo biti opušteni!

13.11.2022. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice spremni su za još jedan sportski spektakl u našem gradu. U Gradsku sportsku dvoranu stiže našički Nexe, hrvatski viceprvak, sjajna momčad puna odličnih igrača, koju predvode hrvatski reprezentativci Dominik Kuzmanović i Marin Jelinić, koja u svojim redovima ima majstore rukometne igre, poput Fahrudina Melića, Ivana Sršena, Janka Kevića, Alena Blaževića, a golu Gorice prijetit će i sjajni bekovi Luka Moslavac, Tomislav Severec, Predrag Vejin...

No, imaju i Goričani svoje adute, a jedan od njih je Filip Goričanec, koji je i najavio ovaj veliki dvoboj te je pozvao navijače da ispune dvoranu i pruže im podršku: "Nakon teških gostovanja u Češkoj i Kaštelama dolazi nam Nexe, ekipa koja igra brzi rukomet, koja ima odličnu obranu i kažnjava svaku tehničku pogrešku. Trebamo biti opušteni, nemamo prevelikog pritiska i pokušat ćemo dati sve od sebe pa što bode," naglasio je.

Gromovi su krenuli vrhunski u EHF Europskoj ligi, ali je ove sezone i Gorica napravila svoj europski iskorak te je po prvi puta prošla prvu prepreku u nekom međunarodnom natjecanju, EHF Europskom kupu. U prosincu su na rasporedu nova dva okršaja, ovaj put sa slovačkim predstavnikom MKS Povazska Bystrica, ali prije će ekipa Andrije Nikolića morati u okršaj s Nexeom te na dva gostovanja, u Metković i Varaždin.

Sve, samo ne jednostavno.

"Nama je svaka utakmica svojevrsna prekretnica i svaku utakmicu shvaćamo vrlo ozbiljno, posebice utakmice domaće lige. Iza nas je jedan lijepi niz, idemo u Veliku Goricu i znamo da bi to moglo biti nezgodno gostovanje. Sigurno da ćemo zbog toga morati biti maksimalno oprezni i skoncentrirani kako bismo i taj posao odradili kako treba. Pokušavamo ispoštovati sve što dogovorimo na treninzima, atmosfera u momčadi je odlična, kao i uvijek, do sada je to sve izgleda vrlo dobro i vrlo uvjerljivo i nadam se da će tako biti i dalje. Mislim da otkako sam došao u klub nismo bili sto posto kompletni, ali što je tu je, ima nas dovoljno u rosteru i svi koji budu na raspolaganju dat će svoj maksimum," poručio je Fahrudin Melić, dok je trener gostiju Slovenac Branko Tamše i čestitao Gorici na europskim pobjedama: "Ispred nas je utakmica protiv ekipe Gorice, kojoj prije svega želim čestitati na odličnim igrama u Europskom Kupu i želim im puno uspjeha u nastavku. Znamo da se radi o odličnoj ekipi koja zna što hoće i koju vodi trener koji je izbornik juniorske hrvatske reprezentacije. U ekipi imaju puno mladih igrača koji igraju jako dobar rukomet, dobro su popunjeni na svim pozicijama i imaju iskustva. S druge strane naša je želja nastaviti ovaj niz koji smo započeli, ali znam da neće biti nimalo lako. Nastojat ćemo odigrati dobar i lijep rukomet, prije svega jaku obranu iz koje kreće brza tranzicija, a onda slijede i laki golovi. Neki se igrači vraćaju u momčad, neki su još uvijek izvan stroja, ali na svakom treningu uigravamo razne varijante, tako da svi igrači koji uskaču vrlo dobro popunjavaju mjesta onih igrača kojih nema. Ima nas dovoljno i sretan što je tako, a osobito me veseli kada vidim da igrači koji dobiju priliku to maksimalno iskoriste."

Gorica pod Nikolićevim vodstvom igra odlično i vidjet ćemo što se može napraviti protiv ovako snažnog suparnika. Neće biti lako niti iskusnima kapetanu Cekoviću, Goričancu ili vrataru Sladoljevu, a pogotovo mladim 'lavovima' Jakovu Dujiću, Juri Čakariću, Dominiku Galu, Mislavu Turčiću, Tinu Tomljanoviću, Niki Frankoviću...

Nadamo se i što skorijem povratku na parket Mateja Svržnjaka, koji se oporavlja od ozljede, a jedna je od važnijih karika u goričkoj momčadi.

Dvoboj s Nexeom, liderom Lige A Paket24 Premijer lige, na rasporedu je ove nedjelje od 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, vjerujemo uz glasnu podršku brojnih goričkih ljubitelja rukometa.

Kao 'zagrijavanje' može vam poslužiti i utakmica rukometašica Gorice, koje će u devetom kolu 3. HRL Središte od 12.30 sati u Gradskoj dvorani ugostiti petrinjsku Petriniju i bit će to lijepa prilika za nove bodove.

 

 


PAKET24 PREMIJER LIGA, LIGA A
1. Nexe 7 7 0 0 264:173 14
2. HRK Gorica 8 6 0 2 245:230 12
3. Dubrava 8 5 1 2 232:213 11
______
4. Rudar 9 5 1 3 238:246 11
5. Metković-Mehanika 9 4 0 5 259:279 8
6. Varaždin 1930 8 3 0 5 244:257 6
7. Ribola Kaštela 8 2 0 6 200:231 4
8. Zamet 9 0 0 9 251:304

 

 

Podijeli