Dan grada Dugo Selo

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Dugo Selo proslavilo je svoj Dan.

Kratkim filmom „Od Martinja do Martinja“ prikazani su realizirani projekti tijekom godine dana, posebice komunalni projekti i niz društvenih događanja.

„Brojni su bageri na gradilištima, pri kraju je vodovod i kanalizacija. Sagradili smo puno nogostupa, biciklističke staze, podupirali naše udruge. Puno se gradi tako da ja već mislim na drugu godinu, jer bitni su projekti za budućnost, a sljedeće godine u komunalnu infrastrukturu ulažemo 50 milijuna kuna“, naglasio je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

U ime Zagrebačke županije sjednici je nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec. „Porast broja stanovnika u Dugom Selu govori da grad ide prema naprijed i da je na dobrom putu, a na tom razvojnom putu i dalje će biti prisutna pomoć Zagrebačke županije“, rekao je Kolarec, dodavši kako se upravo na području Dugog Sela realiziraju dva velika EU projekta - izgradnja Centra izvrsnosti za robotiku u sklopu Srednje škole Dugo Selo te projekt izgradnje Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb Istok koji je na području Dugog Sela u završnoj fazi realizacije.

Čestitke na realiziranim projektima uputili su izaslanik predsjednika Sabora RH te načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i izaslanik predsjednika Vlade RH te saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja istaknutim pojedincima kao i nagrada za životno djelo. Ove godine ista je uručena predsjedniku Vinogradarske-vinarske udruge „Terra Sancti Martini“ Borisu Mahaču.