Novosti Sport Događanja

Turopolje se paljenjem lampiona u četvrtak prisjeća žrtava Vukovara i Škabrnje

15.11.2022. / Redakcija

U mnogim turopoljskim naseljima ovog petka paljenjem lampiona njihovi mještani prisjetit će se žrtava Vukovara i Škabrnje.

Udruga Moj Buševec tradicionalno već dvanaestu godinu za redom povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u četvrtak u 17 sati paljenjem lampiona na Trgu Seljačke sloge prisjetit će se svih žrtava Domovinskog rata.

- Pripremili smo 600 lampiona koje se mogu besplatno preuzeti na našem štandu kod crkve gdje ćemo upaljene postaviti na predviđeno mjesto ispisivanjem riječi dužine 20 metara grada heroja, Vukovara kao i na 3,5 m visokog postolja u obliku Vukovarskog vodotornja – poručili su iz Udruge.

Uz mještane Buševca već tradicionalno pridružiti će nam se učenici Područne škole Buševec kao i učenici Zrakoplovno tehničkom školom Rudolfa Perišina Velika Gorica, točnije razred zračnog prometa profesorice Karmele Boc.

Lampioni i u Mraclinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin i naš Mjesni odbor podsjećaju na lijepu i tužnu tradiciju paljenje lampiona u spomen na sve žrtve Domovinskog rata, kao i na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

MO Mraclin donirao je lampaše koji će biti postavljeni na potezu Ulice Braće Radić od Parka Tomislava Hrkovca pa prema pruzi. Početak ove komemorativne manifestacije, odlazak od Vatrogasnog doma do Tomislavove biste, zakazan je za četvrtak u 18 sati.

Foto: Udruga Moj Buševec

Podijeli