Novosti Sport Događanja

Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu !

15.11.2022. / Redakcija

Jedanaest mladih članova Debatnog kuba Velika Gorica sudjelovalo je za vikend 12, i 13. studenog, na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu. Riječ je o natjecanju za ekipe početnike koji do sada još nisu imali debatnog iskustva. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 60 ekipa koje su stigle iz Zagreba, Siska, pa čak i Splita.

Iz Debatnog kluba Velika Gorica sudjelovali su Marta Crnogača, Dario Jurič, Hana Biloglav, Gabriela Golub, Klea Horvat, Antonio Bradić, Klara Pavlečić, Matea Barić, Fran Rapaić, Dorijan Barišić i Dora Miloš.

Učenici su debatirali na pripremljenu tezu "Ovaj dom smatra da online streaming servisi donose više štete nego koristi", a nakon toga na dvije ad-hoc teze "Ovaj dom žali što su društvene mreže počele fact-checkirati objave" te "Ovaj dom smatra da reality TV donosi više štete nego koristi". Ad-hoc teze su one koje su debatanti dobili sat vremena prije početka debate te za koje su imali samo sat vremena da se pripreme.

- Za pripremu ad-hoc teze ne smiju koristiti mobitele ni internet ni na koji način, pa im je ovo bila odlična vježba da vide koliko znanja već imaju i kako ga najbolje iskoristiti. Bila sam oduševljena njihovim kreativnim i bistrim razmišljanjima – kaže voditeljica Debatnog kluba Katarina Drvodelić.

Ekipa koju su sačinjavali Marta Crnogača, Dario Jurič i Hana Biloglav odradila je posebno dobar posao i u konkurenciji od 60 ekipa, uspjela se popesti na visoko 5. mjesto!

- Iznimno sam ponosna na sve debatante, ali iskreno, i očekivala sam da će imati odlične rezultate. Jako su se trudili, pripremali smo se i učili do zadnjeg trena i isplatilo se - govori Drvodelić.

Na natjecanju je pobijedila ekipa iz Prirodoslovno-matematičke gimnazije Zagreb. Debatante u nastavu čeka vježbanje i učenje, a u idućem polugodištu i županijsko natjecanje.

Inače, Debatni klub Velika Gorica djeluje već šest godina u sklopu Goričkog kluba mladih. Dosadašnji najbolji rezultati bilo je plasiranje na državno natjecanje dvije godine zaredom.

Galerija slika

Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu ! Debatni klub Velika Gorica postigao odlične rezultate na Newb debatnom natjecanju u Zagrebu !

Podijeli