Novosti Sport Događanja

Slavljenik Brozović protiv Saudijske Arabije hvata natjecateljsku formu: Osjećam se jako dobro, nadam se da ću biti na 100 posto...

16.11.2022. / Damir Žbulj

Točno je tjedan dana ostalo do prve utakmice vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a lijepo je vidjeti našeg Okujca Marcela Brozovića kako se vratio nakon ozljede zadobivene u Beču na utakmici Lige nacija i kako je sve bliže povratku u pravu formu.

U pripremnom dvoboju sa Saudijskom Arabijom, koji se igra ove srijede od 13 sati po našem vremenu, Brozović će dobiti značajnu minutažu, kako bi što prije uhvatio natjecateljski ritam.

“Osjećam se jako dobro, u treningu sam već dva tjedna, zadnje dvije utakmice odigrao sam po dvadesetak minuta ili pola sata. Protiv Saudijske Arabije plan je da odigram 70, 75 minuta, a onda imamo još četiri, pet dana za dobru pripremu i nadam se da ću biti na 100 posto. Očekujem dobru utakmicu, domaćin ima borbenu momčad, nisu kvalitetni kao mi, ali moramo ući u utakmicu sto posto i nadam se da ćemo pobijediti”, rekao je Marcelo u najavi utakmice, koja se igra na njegov 30. rođendan!

Brozović je izuzetno važna karika u momčadi aktualnih svjetskih viceprvaka i njegov doprinos za kvalitetan rezultat u Kataru bit će ključan.

Istaknuo je kako je imperativ ove ekipe za početak proći skupinu, u kojoj su Maroko, Kanada i Belgija, a dalje štop bude...

Njegova pritajena želja je, naravno, da Hrvatska bude jedno mjesto bolje plasirana nego u Rusiji, odnosno da postane svjetski prvak!

Nadamo se kako će i naš Velikogoričanin Ante Budimir dobiti od izbornika Dalića značajnu minutažu i kako će ju iskoristiti i pokojim pogotkom u saudijskoj mreži.  

 

Bit će izuzetno teško ponoviti uspjeh od prije četiri godine, a za početak će dobro doći pobjeda nad Marokom, iduću srijedu, 23. studenog, u neobičnom terminu od 11 sati po hrvatskom vremenu.

Četiri dana kasnije u 17 sati na rasporedu je dvoboj s Kanađanima, a u četvrtak, 1. prosinca, igramo s Belgijom, od 16 sati.

Nakon prijateljske utakmice sa Saudijcima, Hrvatska će u Rijadu u četvrtak odraditi regeneracijski trening, u petak se putuje za Dohu, a onda slijede završne pripreme za početak natjecanja.

Sretno, Vatreni!

Podijeli