Novosti Sport Događanja

Najavljena poslovno-turistička manifestacija Put: Velika Gorica krajem mjeseca ugostit će turističke djelatnike iz zemlje i inozemstva

21.11.2022. / Redakcija

Velika Gorica od 28. do 30. studenog ugostit će 23. Međunarodnu poslovno-turističku burzu Put. Riječ je o manifestaciji koja okuplja turističke djelatnike iz Hrvatske i regije. Turističke zajednice, hotelijeri, izletišta i restorani moći će predstaviti svoju ponudu turističkim agencijama.

- Svake godine smo u drugoj destinaciji, a ove godine smo se odlučili za Veliku Goricu. Drago mi je što će turistički djelatnici imati priliku upoznati i našu kontinentalnu ponudu, jer su gotovo svi upoznati s našim destinacijama na moru. Turističke agencije moći će vidjeti što Zagrebačka županija nudi te to uključiti u svoje turističke aranžmane – rekla je organizatorica Maja Šimenc.

Predstavnici turističkih agencija uz ljepote Turopolja imat će priliku istražiti i druge dijelove Zagrebačke županije. Planiran je obilazak lječilišta Naftalan i vinarija koje proizvode vina od kvalitetne domaće sorte grožđa Škrlet. Gosti će obići i Samoborsko gorje i Plešivicu te Zaprešić. U sklopu ove manifestacije dodijelit će se i nagrade Simply the best po kategorijama za najuspješnije dionike turizma u republici Hrvatskoj.

- Posebno sam sretna što smo u Veliku Goricu uspjeli dovesti ovu manifestaciju i privući pažnju turističkih agenata koji će nakon ovoga staviti u svoju ponudu najbolje što turistički sektor Zagrebačke županije pruža. Želja nam je promovirati našu destinaciju i ovo nam je veliki vjetar u leđa. Biti domaćin ovakvoj jednoj konferenciji je velika stvar – pohvalila se direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Svoje zadovoljstvo činjenicom da će Velika Gorica ugostiti jednu ovakvu turističku manifestaciju nije mogao skriti niti gradonačelnik Krešimir Ačkar.

- Drago mi je vidjeti da se naš grad turistički razvija i u segmentu kongresnog turizma. Važno je pokazati što sve Velika Gorica i Turopolje mogu ponuditi. Imamo bogatu povijest i tradiciju, prometni položaj nam je savršen i sve to treba mudro iskoristiti – istaknuo je gradonačelnik.

Podijeli