Rezultat vrijedan divljenja, Sara Habijančić zlatna u Francuskoj

Na putu do zlatnog odličja Sara je nanizala četiri pobjede
Sara, French open 2022

Za lijepe sportske vijesti u vikendu za nama pobrinuo se Taekwondo klub Velika Gorica, čija je natjecateljica Sara Habijančić osvojila zlatno odličje na G2/E2 French Openu, turniru iz serije Grand prix turnira koji se boduju za WT rang listu. Inače, na natjecanju je sudjelovalo više od 900 natjecatelja iz gotovo zemalja svijeta.

-Sara je na ovom turniru bila izvrsna i ovaj put je otišla do kraja i osvojila zlatnu medalju. Redom je pobjeđivala predstavnice Nizozemske, Velike Britanije u dva navrata i u finalu
predstavnicu iz Koreje. Na ovom izvrsnom pohodu u borbi za medalju savladala je predstavnicu iz Velike Britanije, inače aktualnu viceprvakinju svijeta u njenoj kategoriji. U finalu je pak pobijedila predstavnicu iz Koreje i tako joj uzvratila za poraz u borbi za medalju od prije tjedan dana na turniru u Bosni i Hercegovini- ističe Sarin trener, Igor Matić.

Ovo je Sari osma medalja s prestižnih G2 turnira koje je redom odradila u Belgiji, Austriji, Luksemburgu, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini(bez medalje) i Francuskoj te osvojila jedno zlato, 5 srebra i dvije bronce. S ovom zlatnom medaljom i novih 20 bodova Sara će završiti 2022. na nestvarnom drugom mjestu u kategoriji juniorki -59kg na WT rang listi te tako na najbolji način zaokružiti svoj ciklus u juniorskoj konkurenciji jer od 2023., okreće se seniorskim natjecanjima i novim izazovima koji su ispred nje.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija