Evo što su sve vijećnici pitali gradonačelnika Ačkara

Sjednica Gradskog vijeća već tradicionalno je započela aktualnim satom
DSC_7682

Nakon prigodnog darivanja Mirjane Pontoni, kojoj je današnja sjednica Gradskog vijeća posljednja, uslijedio je aktualni sat kojega je otvorio vijećnik HSS-a Igor Horvačić, kojeg zanimalo kada će biti završen nogostup u Buševcu, ali i kada se planira izgradnja nogostupa u Ulici Dolenec, Tratinskoj ulici u Lukavcu, te u Okuju.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar kazao je kako svaka ulica u Velikoj Gorici zaslužuje taj standard.

-Teško je precizirati kada će to biti, no nastojat ćemo to rješavati u godinama koje dolaze- poručio je Ačkar.

Povećan broj gradskih stipendija

Natječaj za stipendije i gradnja poduzetničkog inkubatora zanimala je vijećnika Vedrana Zobeca.

-Uz 20 studentskih stipendija, dodijelit ćemo trideset učeničkih, dok smo broj stipendija za deficitarna zanimanja povećali s 30 na 50. Ukupna vrijednost toga je više od milijun kuna- rekao je gradonačelnik, kazavši kako je rok za izgradnju poduzetničkog inkubatora 12 mjeseci, te da je većina sredstava osigurana iz EU fondova.

Vijećnik SDP-a Ozren Robić osvrnuo se na probleme oko produživanja ugovora sa ZET-om.

-Tko će voziti Goričane iduće godine- upitao je vijećnik.
Ačkar je potvrdio da gradonačelniku Zagreba, Tomislavu Tomaševiću, nije u interesu voziti lokalni prijevoz Velike Gorice.

-Očekujem da ćemo sljedeći tjedan raspisati javnu nabavu za lokalni linijski prijevoz- poručio je pročelnik Dubravko Katulić.

Zvonko Kunić: Kakvi su benefiti Velike Gorice od suradnje s Kinezima?

Zvonko Kunić interesirao se za suradnju Velike Gorice s investitorima iz Kine. Naime, podsjetio je na potpisani Sporazum s jednom pekinškom pokrajinom, kao i s potencijalnim investitorima za gradnju novog stadiona. Kako je pojasnio gradonačelnik Krešimir Ačkar, oba su sporazuma potpisana prije nego li je on bio gradonačelnik.

-Velika Gorica barem za sada od toga nije imala nikakve benefite- zaključio je Ačkar.

Kakva je potrošnja proračunskih sredstava zanimalo je Damira Slojšeka, koji je tražio da se informacije o potrošnji objavljuju na službenoj gradskoj stranici, na što mu je gradonačelnik odgovorio da će se informacije objaviti do kraja godine. Također, Slojšeka je zanimalo i rješavanje problema na križanjima Ulice Ivana Pavla II. i D30, rješavanje prometnog čepa kod križanja Sisačke i D30 te izlazak s Meridijana 16 na D30.

U pripremi novi projekti

-Planira li Velika Gorica aplicirati na nove natječaje za EU sredstva- upitao je vijećnik Stipo Duvnjak.

Zmjenik gradonačelnika Neven Karas odgovorio mu je kako su tri prijavna obrasca koji se odnose na turizam: projekt Interpretacijskog centra Andautonija, VG bazen te biciklistička staza do Male Bune, dok je Grad uspješno prošao na natječaju za gradnju dva nova vrtića za što je dobiveno više od 13 600 000 kuna.

Ivo Jelušić istaknuo je na loše izvedene radove u Majerov ulici, na što mu je pročelnik Katulić kazao kako će radovi biti završeni onoga trenutka kada se ulica i preuzme. Također, zanimalo ga je da li je moguće da se barem u ove hladne dane nedjeljom zatvori tržnica, na što mu je gradonačelnik kazao kako ne bi išao protiv onih koji tamo prodaju, ako oni od toga imaju prihod.

Ivana Belošević upitala je kakva je sudbina goričkog pročistača, na što je direktor VG Vodoopskrbe Višić rekao kako sve još uvijek stoji s obzirom na to da je poništena odluka o odabiru izvođača radova.

Lucijan Maslač je zatražio pisane odgovore na pitanja o raspodjeli sredstava za Gradske četvrti i mjesne odbore, te koliko je sredstava utrošeno na isplate za novorođenčad, prvenstveno za treće dijete od 2019. do danas.

Zvonimir Lovrić je pak uputio apel za rekonstrukcijom atletske staze kako bi gorički atletičari mogli nesmetano trenirati, dok se Ivan Bekavac osvrnuo se na izgradnju centra za starije osobe.

-Gospodin Bekavac je teatralan kao i uvijek, vidjet će se tko radi, a tko samo nešto kuha i stvara probleme- poručio je Ačkar.

Aktualni sat je zatvorio Anri Targuš koji je upitao u kojoj je fazi prostorni plan koji je izglasan prošli puta, na što mu je pročelnica Gordana Mikulčić Krnjaja kazala kako će uskoro biti raspisana javna nabava.

-Kakvo je stanje s biciklističkim stazama- bilo je drugo pitanje vijećnika Targuša.

Gradonačelnik Ačkar kazao je kako je u izradi dokumentacija za izradu biciklističke staze od Velike Gorice prema Maloj Buni i biciklistička staza prema Starom Čiču sa skretanjem prema jezeru.

-Do proljeća bi trebala biti gotova pješačko-biciklistička staza uz jezero Vukovinu i stari radar, i trebala bi izlaziti u samome Starome Čiču- odgovorio je Ačkar.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Velika Gorica
Zagrebačka županija