Ex Novi Fosili u subotu otvaraju Advent u Gorici

Ulaštite klizaljke i dođite 3.12. u Park plemenite opčine turopoljske, gdje će uz prigodan program i veliki koncert Sanje, Marinka i Zeca, koji će izvesti najveće hitove Novih fosila, službeno biti otvoren Advent u Velikoj Gorici, kao i klizalište
Koncert najvećih hitova grupe Novi fosili – Sanja, Marinko i Zec Tomislav Miletic/PIXSELL

Stigli smo do najljepšeg mjeseca u godini – prosinca, mjeseca koji nas uvodi u božićno blagdansko raspoloženje, dolazak zime i prvih pahulja snijega, ali i u brojna društvena događanja. U centru Velike Gorice u zraku se već osjeća miris medenjaka, fritula, kobasica i kuhanog vina. Užurbano se postavljaju kućice, gradi se dječje Božićno selo, slaže se prigodna rasvjeta, uređuje se Park Plemenite općine turopoljske kako bi sve zablistalo.

U središnjem gradskom parku od 3. prosinca moći ćete uživati u klizanju i nikad bogatijoj gastronomskoj ponudi (domaći turopoljski štrukli s makom kao turopoljska verzija poznatih germknedli, specijaliteti s tnim raclette sirom, bavarske kobasice, peciva sa zeljem i buncekom, fritule, kuhano vino i gin, tople rakije te još mnogo toga). S početkom u 17 sati, u Parku Plemenite općine turopoljske otvara se klizalište uz prigodan program na ledu, a nakon toga, u 18 sati pali se druga adventska svijeća na Trgu Stjepana Radića.

A kako bi sve prošlo u najboljoj mogućoj zabavi i veselju, Međunarodna Zračna luka Zagreb – Zagreb Airport svim sugrađanima Velike Gorice poklanja veliki koncert – Sanje, Marinka i Zeca koji će izvesti najveće hitove Novih fosila.

Istog dana otvara se i adventski sajam na kojem ćete pronaći svakakve sitnice za sebe i svoje najmilije, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će i ove godine svakog dana od 4. do 31.prosinca vrijedni vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrstan program za mališane. Park Plemenite općine turopoljske tako će postati pravi Vilenjački poligon, gdje će mališani moći sudjelovati u raznim igraonicama, radionicama, pogledati raznolike lutkarske i mađioničarske predstave. Djeda Božićnjaka nemojte čekati doma, potražite ga u Božićnom selu, a pisma u kojima će se sakriti najljepše blagdanske želje pisat će se u nekoliko termina uz pričanje čarobnih priča. Izrađivanje božićnih ukrasa, oslikavanje lica, izrada blagdanskih čestitki dio su programa u kojima podjednako mogu uživati mali, ali i veliki te pokazati svoju kreativnost, a možda i izraditi poklon koji će svojim najmilijima ostaviti ispod jelke.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija